Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu ve File Bademli Kek

Limonlu ve File Bademli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL

(12 adet kek için)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çay bardağı labne peyniri

2 su bardağı un

Yarım su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 çorba kaşığı file badem

Hazırlanışı:

Şekeri ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, suyu, limon suyunu ve labneyi ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın.

Ayrı bir kapta elenmiş unları, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile karıştırın. En son file bademi ekleyip karıştırın. Küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Servis yapın.

#limonluvefilebademlikek #bedemlikek #filebademlikek #limonlukek #kek #food #yummy #dessert #çaysaati #tatlı

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir