Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 17)

Tarifler

Bal Kabağında Pişmiş Vişneli Yaprak Sarma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  –Yapım: İnci BAK –  Yapım Asistanları: Sevil YÜCEL – Ekrem ÇAĞATAY 8 Kişilik Malzemeler: 4 kuru soğan, ince doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı vişne, dondurulmuş 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış Yarım demet nane, ince kıyılmış 4-5 diş sarımsak 1’er tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kerevizli Tavuk Çorbası

Yapım: Yıldız Özsamaha Malzemeler: 2 tavuk but 1 çay bardağı noodle 5 sap kereviz ya da 1 kereviz 2 diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 adet tavuk çeşnisi (bulyon) 1 adet havuç ½ çay bardağı haşlanmış mısır 1 adet limon Bir tutam kimyon Hazırlanışı: Tavukları güzelce yıkayın ve haşlanması için bir tencereye alın. Diğer yanda havuç, soğan, kereviz ve …

Devamını oku »

Pırasalı Börek

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1 büyük kase doğranmış pırasa 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz 1 küçük kase lor peyniri Pul biber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı sıvı yağ Ay çekirdeği içi Hazırlanışı: Soğanı soyup ince kıyın. …

Devamını oku »

Mantarlı Hamsi Güveci

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram temizlenmiş hamsi 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1 adet soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kültür mantarı 12-15 adet kiraz domates 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Sarımsakları kıyın. Biberleri halka halka, soğanı piyaz doğrayın. Doğradığınız sebzeleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kapya biber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 100 gram labne peyniri 10 adet arpacık soğan Tuz, kimyon Hazırlanışı: Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, …

Devamını oku »

Etli Yeşil Elma Dolması

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Hazırlayan: Müşerref KARTALER -Prodüksiyon: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 300 gram orta yağlı kıyma 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 7-8 dal maydanoz 7-8 dal dereotu 5 dal nane 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) 1 çay bardağı pirinç 1 adet havuç 1 dal pırasa 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Pancar Turşusu

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Prodüksiyon: İnci BAK Pancar Turşusu (1 Büyük Kavanoz İçin) Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin. Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika …

Devamını oku »

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram temizlenmiş hamsi 5-6 dal maydanoz 5-6 dal dereotu 1 dal dağ kekiği 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 adet limon Deniz Börülcesi İçin: 2 demet deniz börülcesi 1 çorba kaşığı sirke 2 diş sarımsak 1 adet limonun …

Devamını oku »

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı  Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Hazırlanışı: Garnitürü için; …

Devamını oku »

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …

Devamını oku »