Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pancar Çorbası

Pancar Çorbası

Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Malzemeler:

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy kırmızı soğan

3 adet orta boy kırmızı pancar

1 adet orta boy patates

1 adet havuç

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Yarım kutu labne peyniri (100 gram)

Hazırlanışı:

Tereyağı ile sıvı yağı, çorbayı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. İnce kıyılmış soğanı ekleyin. Soğanları iyice karamelize olana kadar kavurun. Küp doğranmış patatesi, kırmızı pancarı ve havucu ilave edin. Birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra 1 litre kadar kaynar suyu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya bir dakika kala tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve ayrı yerde iyice çırptığınız labne peynirini ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

#pancarçorbası #pancar #çorba #kışçorbası #sebzeçorbası #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir