Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 169)

Tarifler

Patatesli Dil Balığı

Patatesli Dil Balığı Malzemeler: 150 gram dil balığı 1 adet patates 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 4-5 adet arpacık soğan Tuz, karabiber 200 gram pırasa 1 çorba kaşığı krema Erik pestili, nar ekşis Patatesli Dil Balığı Hazırlanışı:

Devamını oku »

Safranlı Armut

Safranlı Armut Malzemeler: > 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi) >4 su bardağı su >6 çorba kaşığı toz şeker >1 çay kaşığı kakule >1 çay kaşığı kurutulmuş ananas >1 tutam toz vanilya >Bir tutam safran Safranlı Armut Hazırlanışı: Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin …

Devamını oku »

Frambuaz Kremalı Tatlı

Frambuaz Kremalı Tatlı Malzemeler: >200 gram frambuaz 3 çorba kaşığı pudra şeker 200 ml. vişne suyu 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı mısır nişastas Frambuaz Kremalı Tatlı Hazırlanışı:  Derin bir tencereye frambuazı, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş mısır nişastasını, şekeri ve vişne suyunu aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, ılınınca kremayı ekleyerek çırpın. Karışımı …

Devamını oku »

Balık Tartar

Balık Tartar Malzemeler: 200 gram mezgit fileto 1 yaprak marul 3 yaprak kurutulmuş domates 3 dal taze soğan Birer tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı mayonez 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Mozzarella peyniri 2 çay kaşığı balzamik sirke Balık Tartar Hazırlanışı: Mezgit filetoyu ızgarada pişirdikten sonra çok ince dilimleyin. Marulu, kurutulmuş domatesi ve taze soğanı çok …

Devamını oku »

Muzlu Malaga (Ekler)

Muzlu Malaga (Ekler) Malzemeler: > 4 adet muz > 4 adet kedidili bisküvi > 100 ml. krema > Yarım paket kremşanti > 1 tatlı kaşığı hazır kahve > 1 tatlı kaşığı toz şeker Üzeri İçin: > 250 gram bitter çikolata > 50 gram fildişi çikolata Muzlu Malaga (Ekler) Hazırlanışı: Krema ve kremşantiyi katılaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin. Kahveyi ve şekeri bir fincan …

Devamını oku »

İşkembe Kavurması

İşkembe Kavurması Malzemeler: > 500 gram işkembe > 2 diş sarımsak > 1 adet kuru soğan > 50 gram tereyağı > Karabiber İşkembe Kavurması Hazırlanışı: İşkembeleri sarımsak ve soğan eşliğinde güzelce kaynatın, tamamen pişmiş olarak süzdükten sonra bolca tereyağı ile bir tavada kavurun. Rengini alana kadar bu işleme devam edin ve işkembeleri çıkarmaya yakın dağ kekiği, tuz ve çekilmiş karabiber ekleyin. Servis …

Devamını oku »

Portakallı Mini Kekler

Portakallı Mini Kekler Malzemeler: > 230 gram un > 180 gram şeker > Çeyrek çay kaşığı karbonat > Yarım çay kaşığı kabartma tozu > 180 ml. çiğ krema > 1 adet portakal kabuğu rendesi > 50 ml. portakal suyu > 115 gram tereyağı > 2 adet yumurta Süslemek İçin: > Şekerlenmiş portakal dilimleri Portakallı Mini Kekler Hazırlanışı: Krema, yağ ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar …

Devamını oku »

Zencefil ve Tavuklu Hindiba

Zencefil ve Tavuklu Hindiba Malzemeler: > 2 adet hindiba > 2 adet taze kök zencefil > 200 gram tavuk göğüs bonfile > 1 adet olgun avokado > 3-4 dal taze kekik > 50 ml. zeytinyağı > 50 ml. fındık yağı > 3-4 damla susam yağı > 200 ml. yemeklik krema > 20 gr. çam balı > Tuz, karabiber > 3 diş …

Devamını oku »

Alman Ekmeğinde Ciğer Pate

Alman Ekmeğinde Ciğer Pate Malzemeler: > 2 dilim Alman ekmeği > 200 gram tavuk ciğeri > 150 gram kuru soğan > 20 gram tereyağı > 2 diş sarımsak > 2-3 dal kekik > 1 dal taze fesleğen > 10 gram yaprak jelatin > 10 gram kapari çiçeği > 15 gram maydanoz > Tuz, karabiber > 200 ml. süt Alman Ekmeğinde Ciğer …

Devamını oku »

Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı arpa şehriye > 1,5 su bardağı sıcak su > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: > 3 adet kornişon turşu > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan > 1 adet dolmalık biber > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı mısır tanesi Sos İçin: > Yarım kahve fincanı üzüm pekmezi > Taze çekilmiş karabiber …

Devamını oku »
Deneme bonusu