Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 169)

Tarifler

Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Malzemeler: 300 gram üzüm yaprağı (salamura) 500 gram dana-kuzu orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 3 adet orta boy soğan Yarım demet maydanoz (kıyılmış) 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı …

Devamını oku »

Kremalı Ceviz Çorbası

Kremalı Ceviz Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış ceviz 3-4 su bardağı tavuk suyu 1 dal taze sarımsak 1 dal taze soğan 1 dal kereviz sapı 1 çay kaşığı ucu kadar öğütülmüş muskat 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı krema 1-2 dal doğranmış taze kişniş Kremalı Ceviz Çorbası Hazırlanışı: Tavuk suyunu tencereye aktarın. önce kıyılmış …

Devamını oku »

Kilis Usulü Alinazik

Kilis Usulü Alinazik Malzemeler:  1 kilo patlıcan 300 gram domates 2-3 adet kapya biber 4-5 adet sivri biber 500 gram kuşbaşı et Kilis Usulü Alinazik Hazırlanışı:  Patlıcan, domates ve biberleri közleyin, malzemeleri ezilmeden ince ince doğrayıp karıştırın. Odun ateşinde pişen kuzu etlerini şişten çıkardıktan sonra tereyağında kısa bir süre kavurup, ayrı bir tavada ısıttığınız patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın.

Devamını oku »

Kübban Kebap

Kübban Kebap Malzemeler: 500 gram iri çekilmiş kuzu kıyma 150 gram pastırma 150 gram kaşar peyniri 60 gram Antepfıstığı Yarım yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 300 gram dana küşleme Kübban Kebap Hazırlanışı:  iri çekilmiş kuzu kıymanın içine; ufak doğranmış pastırma, kaşar peyniri, fıstık ve baharatları ilave edip yoğurun. Şişe sapladıktan sonra üzerini, ince/uzun dilimlenmiş küşleme et ile …

Devamını oku »

Fındık Ezmeli Mayalı Çörekler

Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Malzemeler:  1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 4 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet yumurta (sarısı dışına akı içine) 600-700 gram kadar un Fındık ezmesi (içine katmak için) Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Hazırlanışı:  Öncelikle mayayı süt ve ılık su ile …

Devamını oku »

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur  Salatası Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1-2 adet çarliston biber 1 dal taze soğan 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı kimyon İnce Bulgur  Salatası Hazırlanışı:  Önce bulguru çukur bir kaba aktarın. Üzerine sıcak su dökün. Biberleri, taze soğanı doğrayın. Tüm malzemeyi aynı …

Devamını oku »

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi MALZEMELER: Köfte Karışımı İçin: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 paket (50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi 11 yemek kaşığı (110 ml.) su 1 kase kıyılmış yeşillik (nane, dereotu, maydanoz) Roka yaprakları 1 kase kiraz domates 3 adet kapya biber 200 gram dil peyniri Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi …

Devamını oku »

Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi

Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Malzemeler: 400 gram bitter çikolata 500 gram süt 100 gram şeker 1 adet limon 30 gram un 1 paket vanilya 1 küçük parça damla sakızı 2 adet balon Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi  Tarifi :  Çikolatayı kaynayan bir su üzerinde benmari usulü eritin. Hafif soğumaya yakın balonları portakal büyüklüğünde şişirin ve çikolataya yarıya kadar düzgünce batırın. Bir tepsiye …

Devamını oku »

Deniz Mahsulleri Marul Dolması

Marul  Dolması Malzemeler: 1 adet orta boy marul veya atom göbek 100 gram levrek fileto 200 gram somon fileto 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 6 adet kapari çiçeği 2 dilim tost ekmeği 200 gram közlenmiş biber 1 adet limon 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik Marul  Dolması  Tarifi : Öncelikle marul veya …

Devamını oku »

Etli ve Cevizli Güveç

Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler: 200 gram ceviz 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu) 1 diş sarımsak 2 adet kapya biber 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı domates suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 250 gram kültür mantarı 2-3 dal maydanoz Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı: Sarımsakları dilimleyin. …

Devamını oku »