Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Acı Biberli Pide

Acı Biberli Pide

Aci-BiberlPide

Acı Biberli Pide Malzemeler:

2 adet hazır pide ekmeği

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1-2 çorba kaşığı un

Salçası İçin:

2 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tutam kırmızı toz biber

1 tutam pul biber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

1 avuç sivri biber (isteğe göre tatlı veya acı)

Acı Biberli Pide Hazırlanışı:

Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Hamurları yoğurma kabına alın. Zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. iki ayrı eşit hamur elde edin. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle veya merdane ile tepsinizin içine sığacak şekilde açın. Üzerine sosu sürün. Her iki pideyi de önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, rendelenmiş peynirleri serpin, biberleri de üzerine yerleştirin. Tekrar sıcak fırına verin. 10 dakika daha fırında pişirin. Fırından alın, sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Tavsiye

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan Namı ülke sınırlarını aşan ve kuşaktan kuşağa aktarılan ocakbaşı kültürünün …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir