Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 164)

Tarifler

Ekmek Pizzası

Ekmek Pizzası İçin Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dal taze kekik Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı ajvar sos 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze kekik 2 adet sivri biber 4 adet sosis 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri (4 Kişilik) Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu zeytinyağı ilave ederek yoğurun. Taze kekiği yaprak yaprak ayırıp hamura …

Devamını oku »

Profiterol

Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …

Devamını oku »

Kıymalı Börek

(4 – 6 Kişilik) Kıymalı Börek Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı su 5,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) Tuz İç Malzemesi: 500 gram kıyma 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 dal taze kekik 1 su bardağı su 1 tutam …

Devamını oku »

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler:  1 adet rezene (Temizlenmiş) 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş) 1 adet kuru soğan 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı ince bulgur Tuz Kuzu Etli Şevket-i Bostan Hazırlanışı: Rezeneyi ve şevket-i bostanı yarım parmak uzunluğunda …

Devamını oku »

Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası

Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Malzemeler: 1 demet karalahana 1 adet orta boy soğan 1 adet Knorr Tavuk Bulyon 1 adet Knorr Acısso 1 adet konserve meksika fasulyesi 60 gram tereyağı 1 bardak ay çiçek yağı 5 0 gram mısır unu 1 0 dal taze kişniş 1 tutam pul biber, tuz Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Lahanalarımızın …

Devamını oku »

Bağdat Baharatlı Beyran

Bağdat Baharatlı Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Bağdat Karabiber, 1 çay kaşığı Bağdat Pul Biber, Yarım çay kaşığı Bağdat Nane, 1 tutam Bağdat Kekik, Tuz 1 litre kemik suyu Bağdat Baharatlı Beyran Hazırlanışı: Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar …

Devamını oku »

Bombay Fasulye

Malzemesi: 100 gram Bombay fasulye 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı çiçek yağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası Yeteri kadar baharat, tuz, karabiber Bombay Fasulye Tarifi: Fasulyeyi bir gün evvelden ıslatın. Haşladıktan sonra soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Fasulyeyi de ilave edip pişirin. Sıcak veya soğuk meze olarak servise sunun.  

Devamını oku »

Izgara Sebzeler

Izgara Sebzeler Hazırlanışı: 2-3 adet renkli küçük biberleri, 2 adet boyuna kesilmiş küçük boy kırmızı soğanı, 2’şer adet boyuna bir parmak kalınlığında kesilmiş kabak ile patlıcanı 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Tuzu serpin. Sosu için; 1 paket labne peynirini, 2 diş havanda ezilmiş sarımsağı ve bir tutam kimyonu karıştırın. Izgara sebzeleri LAV Karen Kaseye aktarın, …

Devamını oku »

Mantarlı ve Tavuklu Şiş

Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı:  500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük …

Devamını oku »