Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 164)

Tarifler

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik tatlısı için malzemeler; 3 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet çubuk tarçın Portakallı irmik tatlısı tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Enginar

Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeler: 1 kilo temizlenmiş taze enginar 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet havuç 12-15 adet arpacık soğan 1 çay kaşığı toz şeker ,Tuz Arpacık Soğanlı Enginar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp temizlenmiş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. iç malzemeyi ocaktan …

Devamını oku »

Kuzu Çerez

Kuzu Çerez Malzemeler: 200 gram kuzu sırtı 15 gram sıvı yağ 5 gram pul biber 5 gram kekik 10 gram deniz tuzu Kuzu Çerez Hazırlanışı: Kuzu sırtının her birini 10 gramlık parçalar halinde kesin. Yağlanmış bir ızgarada her iki tarafını pişirin. Pişen kuzu çerezler servis tabağına alın, kremalı ıspanak ve kumpir patatesle servise sunun.

Devamını oku »

Harlem Steak

Harlem Steak Malzemeler:  300 gram dana antrkot 15 gram sıvı yağ 10 gram deniz tuzu Harlem Steak Hazırlanışı: Antrkotu 150 gramlık iki parça halinde kesip zeytinyağı ile marine edin. Izgarada her iki tarafını arzu ettiğiniz kıvamda pişirip çeşitli garnitürlerle servis edin.

Devamını oku »

Beyran

Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz 1 litre kemik suyu Beyran Hazırlanışı:  Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar haşlanmış incik eti, bir diş ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Yüksek ateşte üzerine kemik suyu …

Devamını oku »

Damla Sakızlı Anne Muhallebisi

Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Malzemeler:  1 litre süt 1,5 çay bardağı mısır nişastası 1-2 parça damla sakızı 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket bisküvi ya da kurabiye Damla Sakızlı Anne Muhallebisi Hazırlanışı:  Sütü tencereye alın, nişastayı ve şekeri ekleyerek iyice çırpın. Damla sakızını ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala …

Devamını oku »

Çilekli Ekler

Çilekli Ekler Malzemeler: 50 gram su 50 gram tereyağı 50 gram süt 80 gram un 2 adet yumurta Pastacı kreması Çilekli Ekler Hazırlanışı: Su, tereyağı ve sütü bir arada kaynattıktan sonra içine un ekleyin. 5 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı bir mayonez tenceresine alın. Çırpma teli yardımıyla yumurtaları yavaşça hamura yedirin. Teflon bir tepsinin içine sıkma …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dal taze kıyılmış sarımsak 2 adet çarliston biber 1 kase semiz otu (yaprak yaprak ayrılmış) 1 kase süzme yoğurt 4-5 dal dereotu (irice doğranmış) 4-5 dal nane (irice doğranmış) 1 adet salatalık (rendelenmiş) Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış taze sarımsak ile çarliston biberi kavurun. Ocaktan …

Devamını oku »

Buğdaylı Yaprak Sarma

Buğdaylı Yaprak Sarma Malzemeler: 500 gram asma yaprağı ,300 gram buğday 100 gram pirinç ,1 demet maydanoz 6 adet soğan, 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak, 10 gram yenibahar 10 gram karabiber, 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası, 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı ,1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz Buğdaylı …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak

Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Malzemeler:  2 adet büyük boy kabak 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir 1 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı zeytinyağı Dereotu Közlenmiş Biberli Fırın Kabak Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını kazımadan enine ikiye kesin. içlerini tatlı kaşığı yardımı ile tabanına değmeyecek şekilde çıkartın. Kabağın …

Devamını oku »
Deneme bonusu