Kurutulmuş Domatesli ve Patlıcanlı Makarna İçin Malzemeler: 1 paket makarna (tercihen el yapımı) 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet patlıcan 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 adet büyük boy domates 1 dal taze fesleğen Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Patlıcanı alacalı soyup küçük küçük doğrayın ve tuz ilave edilmiş soğuk suda bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Tarifler
Acılı Ezme
Acılı Ezme Malzemeler: 2 adet büyük boy domates 1 dal taze nane 2 dal maydanoz 2 adet sivri biber 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve soğanı çok ince kıyın. Yeşillikleri de ince kıyın. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde …
Devamını oku »Hacı Sayid’den Bayram Baklavası Tarifi
Geleneksel Türk tatlarının adresi Hacı Sayid’den bayram için evinizde yapabileceğiniz cevizli baklava tarifi… Cevizli Baklava 1 kg baklavalık buğday unu 3 yumurta 15 gr tuz 300 gr su 350 gr öğütülmüş ceviz içi Şerbet İçin; 1 kg şeker 400 gr su yarım limon suyu 40*60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi) Hamurun hazırlanması: Mermer tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine …
Devamını oku »Anne Pizzası
Anne Pizzası İçin Gerekli Malzemeler; (1 Tepsi İçin) Hamur için: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates sos için: (1 kavanoz sos için) 1 kilo domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı …
Devamını oku »Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …
Devamını oku »Ekmek Pizzası
Ekmek Pizzası İçin Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dal taze kekik Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı ajvar sos 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze kekik 2 adet sivri biber 4 adet sosis 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri (4 Kişilik) Hazırlanışı: Hazır ekmek hamurunu zeytinyağı ilave ederek yoğurun. Taze kekiği yaprak yaprak ayırıp hamura …
Devamını oku »Profiterol
Profiterol İçin Malzemeler: Profiterol hamuru için: 80 gram margarin 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması İçin: 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 çorba kaşığı tepeleme un 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (toz halinde) 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi çırpmak için) Sosu İçin: 100 …
Devamını oku »Kıymalı Börek
(4 – 6 Kişilik) Kıymalı Börek Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı su 5,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı un (Hamuru açmak için) Tuz İç Malzemesi: 500 gram kıyma 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı …
Devamını oku »Kaşar Peynirli Karnıyarık
Kaşar Peynirli Karnıyarık Malzemeler: 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 dal taze kekik 1 su bardağı su 1 tutam …
Devamını oku »Kuzu Etli Şevket-i Bostan
Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler: 1 adet rezene (Temizlenmiş) 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş) 1 adet kuru soğan 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı ince bulgur Tuz Kuzu Etli Şevket-i Bostan Hazırlanışı: Rezeneyi ve şevket-i bostanı yarım parmak uzunluğunda …
Devamını oku »