Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 161)

Tarifler

Dolmalık Biber Yemeği

Dolmalık Biber Yemeği Malzemeler: 500 gram dolmalık biber 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 3-4 adet büyük boy domates 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 paket kuş üzümü (1 avuç kadar)   Dolmalık Biber Yemeği Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırıp dolmalık biberleri kızartın. Kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş …

Devamını oku »

Peynirli Zarf Börek  

Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 250 gram yumuşak margarin 1 çorba kaşığı sirke 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kase beyaz peynir Yarım demet dereotu Üzeri için: 2 adet yumurtanın sarısı Çörekotu, susam veya haşhaş (1 tepsi için)  Hazırlanışı: Böreğin harcı için …

Devamını oku »

Margarita Pizza

Margarita Pizza İçin Malzemeler: Pizza hamuru için 150 ml. oda sıcaklığında su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gram un Yarım paket kurumaya Domates sosu için: 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates rendesi 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 avuç taze fesleğen Tuz, karabiber Üzeri için: 400 gram Mozzarella veya dil peyniri Birkaç …

Devamını oku »

Limonlu Kek

Limonlu Kek İçin Malzemeler: 185 gram margarin 200 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (4 Kişilik) Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarinin içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırarak şeker-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın. Ardından …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak …

Devamını oku »

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Malzemeler: 4 dilim tavuk göğüs eti 2 dal taze kekik 1 adet kırmızı soğan 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı …

Devamını oku »

Sarı Kirazlı Komposto

Sarı Kirazlı Komposto İçin Malzemeler: 500 gram sarı kiraz 2,5 su bardağı toz şeker 50 gram loğusa şekeri 1 adet kabuklu çubuk tarçın 6 su bardağı su (8-10 Bardak İçin)  Hazırlanışı: Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker ve çubuk tarçını ilave edin. Sarı kirazları da ekleyip kirazların kabukları hafif çatlayana dek kaynatın. …

Devamını oku »

Labneli Cevizli Poğaça

Labneli Cevizli Poğaça Hazırlanışı: Hamurundaki labne ve üzerindeki ceviz ile bu poğaça besleyici özelliğinden dolayı her zaman favorim olmuştur. Yoğurması 10 dakika, pişirmesi ise sadece 30 dakika alan poğaçanın tarifini ‘her daim elinizin altında bulundurun’ derim; yani pişir çık sokağa! Tarifine gelince 2 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı zeytinyağını, 1 paket kabartma tozunu, 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye

Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye Hazırlanışı: Adı kurabiye ama içinde şeker yok bu tarifin. Tüm tadını hamurundaki bol üzüm ve yaban mersininden alıyor. Bu yüzden bu kurabiyeyi gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz mini gurmenize. Çukur bir kapta; 1 çay bardağı hindistancevizi, 1 büyük boy yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve kuru yaban mersinini yoğurduktan sonra küçük …

Devamını oku »

Armut Kompostosu

Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …

Devamını oku »
Deneme bonusu