Sarı Kirazlı Komposto İçin Malzemeler: 500 gram sarı kiraz 2,5 su bardağı toz şeker 50 gram loğusa şekeri 1 adet kabuklu çubuk tarçın 6 su bardağı su (8-10 Bardak İçin) Hazırlanışı: Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker ve çubuk tarçını ilave edin. Sarı kirazları da ekleyip kirazların kabukları hafif çatlayana dek kaynatın. …
Devamını oku »Tarifler
Labneli Cevizli Poğaça
Labneli Cevizli Poğaça Hazırlanışı: Hamurundaki labne ve üzerindeki ceviz ile bu poğaça besleyici özelliğinden dolayı her zaman favorim olmuştur. Yoğurması 10 dakika, pişirmesi ise sadece 30 dakika alan poğaçanın tarifini ‘her daim elinizin altında bulundurun’ derim; yani pişir çık sokağa! Tarifine gelince 2 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı zeytinyağını, 1 paket kabartma tozunu, 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye
Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye Hazırlanışı: Adı kurabiye ama içinde şeker yok bu tarifin. Tüm tadını hamurundaki bol üzüm ve yaban mersininden alıyor. Bu yüzden bu kurabiyeyi gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz mini gurmenize. Çukur bir kapta; 1 çay bardağı hindistancevizi, 1 büyük boy yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve kuru yaban mersinini yoğurduktan sonra küçük …
Devamını oku »Armut Kompostosu
Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …
Devamını oku »Katmer Tatlısı (Kahiye)
Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik) Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 200 ml. krema Üzeri İçin: 1 büyük kase tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Karışık Meyve Suyu
Karışık Meyve Suyu İçin Malzemeler; 2 adet kivi 2 adet portakal 2 dilim ananas Hazırlanışı: Bütün meyveleri yıkayın, soyun. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Her seferinde taze hazırlayın, bekleme C vitamini kaybına yol açar.
Devamını oku »Zerde
Zerde Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 litre su 1 tutam safran 1 çay bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Zerde Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye …
Devamını oku »Pide
Pide Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su 4,5-5 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kepek 1 adet yumurtanın sarısı Susam ve çörek otu (isteğe bağlı) Pide Hazırlanışı: 3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, …
Devamını oku »