Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 137)

Tarifler

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti için Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Hazırlanışı: Garnitürü için; …

Devamını oku »

Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu Mandalina Şurubu için Malzemeler: 3 kilo mandalina 2 adet portakal 2,5 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Mandalina Şurubu Hazırlanışı: Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın. Ocaktan alın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın. Servis için; Damak tadınıza göre soğuk …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek Ispanaklı ve Peynirli Börek için Malzemeler: 3,5 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yoğurt 125 gram tereyağı (yumuşamış) 1 çay kaşığı karbonat Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 1 demet ıspanak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram beyaz peynir 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tutam kimyon Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Kek

Fındık Kremalı Kek Fındık Kremalı Kek için Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gram toz şeker 250 ml. süt 125 gram tereyağı Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı karbonat 350 gram kek unu 50 gram kakao 1 kahve fincanı fındık kreması Fındık Kremalı Kek Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, eritilip ılınmış tereyağını, limon suyunda eritilmiş karbonatı ekleyin. Birkaç dakika çırpın. Fındık kremasını da ekleyip …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »

Orman Meyveli ve Labneli Krep

Orman Meyveli ve Labneli Krep Orman Meyveli ve Labneli Krep için Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Arası İçin: 1 küçük kase orman meyvesi karışımı 1 kahve fincanı labne peyniri 1-2 tatlı kaşığı reçel (tercihen orman meyvelerinden) Orman Meyveli ve Labneli …

Devamını oku »

Fırında Domates Çorbası

Fırında Domates Çorbası Fırında Domates Çorbası için Malzemeler: 1 paket %100 Sürdürülebilir Domateslerden Yapılmış Knorr Domates Çorbası 2 bardak su 1 kırmızı soğan 2 diş sarımsak ½ kase kıyma 1 patlıcan 2 kabak 1 kırmızı kapya biber 1 domates 1 tutam kekik Fırında Domates Çorbası Hazırlanışı: Soğanı küp küp kesip, sarımsakları doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyup soğan ve sarımsakları soteleyin. Sonra tencereye …

Devamını oku »

Simit Melemeni

Simit Melemeni Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri   Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Dülger Balığı Möniyer

Dülger Balığı Möniyer için Malzemeler: 16 parça dilbalığı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 su bardağı un Yarım bardak rafine yağı 1 bağ kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 adet limonun kabuğu (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş) Dülger Balığı Möniyer Hazırlanışı: Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltın ve tuzlayın. Limon suyunu serpin. Alt …

Devamını oku »
Deneme bonusu