Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 137)

Tarifler

Zeytinyağlı Köy Kabağı

Zeytinyağlı Köy Kabağı Zeytinyağlı Köy Kabağı için Malzemeler: Yarım kilo köy kabağı 1 adet kapya biber 2 adet domates 2 – 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet dereotu Zeytinyağlı Köy Kabağı Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp boylamasına 3 yada 4 parçaya kesin. İnce doğranmış sarımsakları ve küçük doğranmış kapya biberi zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış domatesleri de katarak sotelemeye devam edin. Kabakları ilave …

Devamını oku »

Biber Boranisi

Biber Boranisi Biber Boranisi için Malzemeler: 2 adet kırmızı kapya biber 4 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1 kahve fincanı pirinç Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 2-3 dal maydanoz Biber Boranisi Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede zeytinyağı ile pembeleştirin. İnce kıyılmış biberleri ekleyip kavurun. Domatesleri rendeleyin, biberlere ilave edin. Tuz katın. Pirinçleri yıkayıp süzün, tencereye ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilınınca …

Devamını oku »

Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Çökertme Kebabı için Malzemeler: 500 gram biftek 4-5 adet patates Kızartmak için sıvı yağ Etin Marinesi İçin: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Kırmızı pul biber Kekik Tuz Domates Sosu İçin: 2 adet büyük domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Yoğurt Sos İçin: 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak Çökertme Kebabı Hazırlanışı: Biftekleri ince uzun jülyen doğrayın. …

Devamını oku »

Börülce Ekşilemesi

Börülce Ekşilemesi Börülce Ekşilemesi için Malzemeler: Yarım kilo taze börülce 2 adet domates 4-5 diş sarımsak 2 adet kırmızı kapya biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un Tuz Börülce Ekşilemesi Hazırlanışı: Börülcelerin kılçıklarını ayıklayarak bir tencerede tuz atılmış suda haşlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış biber ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Unu ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış domatesleri de tavaya koyup suyunu …

Devamını oku »

Ispanaklı Pratik Kiş

Ispanaklı Pratik Kiş Ispanaklı Pratik Kiş için Malzemeler: 10 adet milföy 300 gram ıspanak 150 gram krema 2 adet yumurta 1 adet soğan Muskat rendesi Tuz Hazırlanışı: Soğanları ve ıspanakları ince doğrayıp bir tavada hafifçe soteleyin. Bu karışımın içine yumurta, krema, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyip sıvı bir karışım hazırlayın. Milföyleri tart kalıplarına koyup artan hamurları kesin. Bir çatal yardımı ile sıkça delikler açın. İçlerine ıspanaklı karışımı kaşık yardımı ile …

Devamını oku »

Pane Tavuklu Sandviç

Pane Tavuklu Sandviç Pane Tavuklu Sandviç için Malzemeler: 300 gram tavuk bonfile 3 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz bulyon Sıvı yağ Galeta unu Tuz Karabiber Sandviç ekmeği Kornişon turşu Yeşillik Mayonez Pane Tavuklu Sandviç Hazırlanışı: Tavuğu kuş başı doğrayın. Bir kaba tavuk, yoğurt, toz bulyon, iri doğranmış sarımsak ve baharatları koyup karıştırın ve 1 saat buzdolabında marine edin. Kızartmak için; …

Devamını oku »

Çikolata Cenneti Cup Cake

Çikolata Cenneti Cup Cake Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler: 125 gr bitter çikolata 165 ml. süt 285 gram esmer şeker 105 gram tereyağı 2 adet büyük boy yumurta 180 gram un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 8 gram kakao Bir çimdik tuz Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı: Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan …

Devamını oku »

Elmalı Cramble

Elmalı Cramble Elmalı Cramble için Malzemeler: Hamuru İçin: 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı esmer şeker 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çimdik tuz 20 gram yemeklik krema Harcı İçin: 3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 100 gram kuş üzümü 100 gram kuru üzüm 75 gram ceviz içi 1 paket …

Devamını oku »

Taze Börülce Üzerinde Barbun

Taze Börülce Üzerinde Barbun Taze Börülce Üzerinde Barbun Malzemeler: 200 gram taze börülce 8-10 adet barbun 100 gram pırasa 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi Kızartmak için: Sıvı yağ, mısır unu, beyaz un Deniz tuzu, taze Karabiber Taze Börülce Üzerinde Barbun Hazırlanışı: Taze börülceleri önceden kaynatılmış suyun içerisine iple bağlayarak haşlayın. Barbunları ayıklayın ve yıkayın. Beyaz un, mısır unu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın, barbunları bu karışıma bulayın ve …

Devamını oku »

Pancar Havuç Cips

Pancar Havuç Cips Pancar Havuç Cips için Malzemeler: 1 orta boy pancar 1 adet havuç Kızartmak için sıvı yağ Üzeri İçin: Sebzeli çeşni ve fajita baharatı Pancar Havuç Cips Hazırlanışı: Rendenin ince, cips yapacak tarafı ile pancar ve havucu rendeleyin, sebzeli çeşni ve fajita baharatı ekleyerek tatlandırın ve kızartın. Cipsiniz servise hazırdır.

Devamını oku »
Deneme bonusu