Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Kaburga

Dana Kaburga

dana-kaburga

Dana Kaburga Tarifi

Dana Kaburga İçin Malzemeler:
1 adet kemikli dana kaburga
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet pırasa
Yarım çay bardağı salça
Yarım çay bardağı soya sos
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hardal
Püre Sos İçin:
2 adet havuç
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı krema
Garnitürü İçin:
Yarım soğan
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
3 adet çeri domates
Yarım sap kereviz sapı
100 ml. tavuk suyu

Dana Kaburga Hazırlanışı:
Gelişigüzel kestiğiniz sebzeleri soteleyin. Salçasını ilave edin. Kalan diğer malzemeleri harmanlayın. Kaburgayı kızgın bir tavada kızartın. Fırın tepsisinin alt kısmına sebzeleri, üst kısmına ise kaburgayı yerleştirin. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 2 saat süreyle pişirin. Sos için; Havucu haşlayın. Püre haline gelene kadar süt ve
krema ile karıştırın. Garnitürü için; Arpa şehriyeyi ve yeşil mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Serçe parmak büyüklüğünde doğradığınız kereviz sapını sıcak suda haşlayıp, buzlu bir kabın içerisine alın. Bu sırada soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Hafif rengi dönene kadar soteleyin. Arpa şehriyeyi ekleyin ve bir miktarda tavuk suyu dökün. Şehriye suyunu çektikten sonra, yeşil mercimeği, kereviz sapını ve çeri domatesleri ilave edin. Servis tabağına bir fırça yardımıyla havuç püre sosu sürün. Üzerine arpa şehriyeyi koyun. Son olarak pişen kaburgayı oturtun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir