Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Füme Patlıcan Çorbası

by Yemek Zevki Editör
16 Kasım 2015
in Çorba Tarifleri
468 25
0
Füme Patlıcan Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

fume-patlican-corbasi

Füme Patlıcan Çorbası Tarifi

Füme Patlıcan Çorbası İçin Malzemeler:
500 gram köz patlıcan
100 ml. zeytinyağı
300 gram kuru soğan
30 gram sarımsak
1 litre tavuk suyu
200 ml. krema
30 gram keçi peyniri
20 gram pastırma
100 gram patates
10 gram tuz
3 gram tane karabiber
10 gram taze kekik
50 gram un
20 gram tortilla ekmeği

Füme Patlıcan Çorbası Hazırlanışı:
Un ve tereyağını altın sarısı renk alana kadar kavurun. Köz patlıcan ve kremayı ekleyin. Son olarak keçi peynirini
ilave edip, karıştırdıktan sonra harcı bir kenara alın. Ayrı bir tencerede soğan, sarımsak ve pastırmayı renk
aldırmadan kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Ardından harcı katın. Küp doğradığınız patatesleri de atın, kaynamaya
bırakın. Yumuşayan patatesleri blendarda pürüzsüz bir hal alana kadar çektirin. Kurutulmuş pastırma ve keçi
peyniri ile servis edin.

Tags: Füme Patlıcan ÇorbasıFüme Patlıcan Çorbası HazırlanışıFüme Patlıcan Çorbası İçin MalzemelerFüme Patlıcan Çorbası Nasıl YapılırFüme Patlıcan Çorbası Tarifipatlıcanpatlıcan çorbası
Previous Post

Erikli Perişan Kurabiye

Next Post

Tagliatelle Bolonez

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tagliatelle Bolonez

Tagliatelle Bolonez

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki