Kırmızı Fasulyeli Pazı Diblesi Malzemeler: 150 gram kırmızı fasulye (konserve) 2 bağ taze yapraklı pazı 3 adet orta boy kuru soğan 2 su bardağı mısır dövmesi yada pirinç 1 adet limon 2-3 diş sarımsak 2 adet orta boy domatesin suyu 3 adet kapya biber Tuz, karabiber 50 ml. sıvı yağ 25 ml. zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Kırmızı Fasulyeli …
Devamını oku »İftar Yemekleri
Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba
Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler: 200 gram az yağlı dana kıyma 500 gram yeşil domates 250 gram taze bakla 250 gram taze soğanın yeşillikleri 10 adet ekşi yeşil erik Yarım demet dereotu 2 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1çay bardağı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz Köy Ekmeğinde Ekşili …
Devamını oku »Tavuk Külbastı
Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …
Devamını oku »Kıtır Ördek
Kıtır Ördek Malzemeler: 1.5 kiloluk bütün ördek 1 adet soğan 100 gram havuç 3 diş sarımsak 10 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı 100 gram sıvı yağ Tuz Su Kıtır Ördek Hazırlanışı: Sıvı yağı kızdırdığınız bir tavada ördeği arkalı önlü pişmeye bırakın. iri kıydığınız soğanları ekleyin. Sarımsak ve havuçları da ekleyip kızartmaya devam edin. Bir süre sonra su, defne …
Devamını oku »Soğuk Ayran Çorbası
Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …
Devamını oku »Kaymaklı Güllaç
Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …
Devamını oku »Etli Güveç
Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …
Devamını oku »Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı
Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kilo bal kabağı 1.5 su bardağı toz şeker Servis İçin; Dövülmüş ceviz Susam, Tahin Tercihen Hindistancevizi Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları arzu ettiğiniz şekilde doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Kabağı kapatarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bu şekilde bekletin. Akşamdan doğrayıp, sabaha kadar da bekletebilirsiniz. …
Devamını oku »Köz Biberli ve Peynirli Biftek
Köz Biberli ve Peynirli Biftek Malzemeler: 8 dilim biftek (inceltilmiş) 3 dal maydanoz 200 gram dil peyniri 4-5 adet yeşil biber 1 paket (45 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Et Terbiye Çeşnisi 12 yemek kaşığı (120 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Köz Biberli ve Peynirli Biftek Hazırlanışı: Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara …
Devamını oku »İrmik Tatlısı
İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı: Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …
Devamını oku »