Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik) Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın. …
Devamını oku »İftar Yemekleri
Bonfilet Dana Antrkot
Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …
Devamını oku »Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş
Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş İçin Malzemeler: 3 şiş Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş 2-3 adet çarliston biber 1 adet domates 1-2 adet taze sarımsak 1 adet soğan (1-2 Kişilik) Hazırlanışı: Çarliston biberleri, enine ikiye kesilmiş domates ile soğanı ve taze sarımsakları 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ısıtılmış tavada veya ızgarada kızartın. Bonfilet Marine Soslu Dana Şişi de ızgarada …
Devamını oku »Bonfilet Lokum Köfte
Bonfilet Lokum Köfte İçin Malzemeler: 4-5 adet Bonfilet Lokum Köfte 1 salkım kiraz domates 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 dal taze kekik (1 Kişilik) Hazırlanışı: Kiraz domatesleri yıkayın, sıvı yağ ve taze kekikle karıştırıp ızgarada veya tavada kızartın. Bonfilet Lokum Köfteleri de ızgarada kızartın. İsteğe göre kızartılmış kiraz domates ile hemen sıcakken servis yapın.
Devamını oku »Çikolatalı Çilek Topları
Çikolatalı Çilek Topları İçin Malzemeler: 150 gram bitter çikolata 100 gram çilek 40 gram fındık 30 gram ceviz 30 gram yaban mersini 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi 30 gram badem 5 adet kuru kayısı (4 Kişilik) Hazırlanışı Fındık badem ve cevizi küçük parçalar haline gelene kadar ezin ve ya parçalayın. Kayısı ve çileği zar büyüklüğünde veya zevkinize göre doğrayın. Benmari …
Devamını oku »Tatar Çorbası
Tatar Çorbası İçin Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su 1 adet yumurta Mantı iç malzemesi için: 750 gram dana kıyma (tercihen yağsız) Tuz, karabiber 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı biber salçası Çorbası için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber saçası Kuru nane 2 adet domates 1 litre et suyu 1 …
Devamını oku »Yoğurtlu Kabak Köfte
Yoğurtlu Kabak Köfte İçin Malzemeler Balkabağı Mercimek Yarma Yoğurt Sarımsak Hazırlanışı: Balkabağını küp küp doğrayıp sıcak suda haşlayın. Mercimeği de sıcak suda haşlayın. Yarmayı su ilave ederek hamur haline getirin. Yarmadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Hepsini sarımsaklı yoğurda katın. Üzerine biberli sos gezdirin.
Devamını oku »Bici Bici
Bici Bici İçin Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde) Sosu için: 4 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 kase frambuaz 1 kase çilek 2 damla gül suyu 1 adet doğranmış gül yaprağı (4 Kişilik) Hazırlanışı: Sütü, şekeri ve damla sakızını bir tencereye aktarın. …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 2 adet ayva 400 gram şeker Karanfil Gıda boyası 1 adet yeşil elma (4 Kişilik) Hazırlanışı Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. İçini oyduğunuz ayvaları limonlu suya atıp bekletin. Ayrı bir tavada rendelediğiniz yeşil elmayı 1 çorba kaşığı şekerle soteleyin. Limonlu suyun içinden çıkardığınız ayvaların içine elma rendelerini paylaştırın. Ayvaları tencereye alıp, tencereye …
Devamını oku »Yaz Pudingi
Yaz Pudingi Malzemeler: Kek İçin: 3 adet yumurta 220 gram toz şeker 125 ml. süt 125 ml. sıvı yağ 225 gram un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Sos İçin: 150 gram böğürtlen 300 ml. su 200 gram şeker Süsleme İçin: Frambuaz Çilek Kremşant Yaz Pudingi Hazırlanışı: Kek için; Yumurtaları şekerle çırpın. içine süt ve sıvı yağı ilave edin …
Devamını oku »