Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler Kek İçin: 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 4 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. krema Frambuaz Sos İçin: 1 su bardağı frambuaz 1 çay bardağı toz şeker …
Devamını oku »İftar Yemekleri
İslim Kebabı
İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …
Devamını oku »Etli Yaz Türlüsü
Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …
Devamını oku »Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi
Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi İçin Malzemeler 200 gram dermason fasulye 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 50 gram sıvı yağ Yarım soğan 1 şeker kaşığı toz biber Yarım litre su 2 adet yeşil sivri biber 4 adet kuru kırmızı Bilecik biberi 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Meşhur Süleymaniyeli Kuru Fasulyesi Hazırlanışı Tencerede yağı, salçayı, toz biberi ve soğanı …
Devamını oku »Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler • 3 su bardağı bulgur • 2 çorba kaşığı tereyağı • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti • 1 tatlı kaşığı zerdeçal • 1 adet büyük boy beyaz soğan • Tuz • 4,5 su bardağı sıcak su • 2 adet büyük boy domates Hazırlanışı: Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti …
Devamını oku »Pastırmalı Nohut
Pastırmalı Nohut İçin Malzemeler • 2 su bardağı nohut • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 adet büyük boy beyaz soğan • 3 adet büyük boy domates • 3-4 adet sivribiber • 1 tatlı kaşığı domates salçası • Tuz, kırmızı toz biber • Birkaç adet kurutulmuş kırmızı acı biber • Birkaç dilim pastırma • 2 adet karanfil tanesi Hazırlanışı: Nohutları …
Devamını oku »Tavuklu Billur Kebap
Tavuklu Billur Kebap İçin Malzemeler: • 4 adet karnıyarıklık orta boy patlıcan • 200 gram tavuk eti • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 demet maydanoz • 1 çorba kaşığı domates salçası • 30 gram mantar • 4 adet çarliston veya sivri biber • 20 gram bezelye • 1 adet domates • 1 çorba kaşığı sıvı yağ …
Devamını oku »Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi
Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik) Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …
Devamını oku »Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 1 su bardağı irmik (tepeleme) 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker (4 Kişilik) Antep fıstıklı dondurma için: 1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket) 3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş) Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde) Hazırlanışı: Üzerini süslemek ve tatlıyla …
Devamını oku »Milföylü Çilek Tatlısı
Milföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet milföy Hamuru 100 gram çilek 5 adet yumurta sarısı 1 bardak portakal suyu 1 paket vanilya 100 gram şeker (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın. 2 adet milföy hamurunu merdane …
Devamını oku »