Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 2)

İftar Yemekleri

Bayramlık Ev Baklavası

  Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu   Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …

Devamını oku »

Kuzu Tandır

Kuzu Tandır (6 Kişilik) Kuzu Tandır İçin Malzemeler 1.800 gram kuzu kol 200 gram kuru soğan 200 gram havuç 5 adet defne yaprağı 20 gram sarımsak 30 gram salça 20 gram un 10 gram tuz 3 gram karabiber 50 gram ay çiçek yağı 50 gram tereyağı Kuzu Tandır Hazırlanışı Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir …

Devamını oku »

Antrkot Izgara

Antrkot Izgara (6 Kişilik) Antrkot Izgara İçin Malzemeler 900 gram antrkot 300 gram domates 150 gram sivri biber 100 gram süt 20 gram salça 150 gram kuru soğan 25 gram sarımsak 100 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 2 gram karabiber 5 gram pul biber   Antrkot Izgara Hazırlanışı Antrkotları porsiyonlar haline getirerek, süt, sıvı yağ, …

Devamını oku »

Domatesli Yoğurt Çorbası

Domatesli Yoğurt Çorbası ( 6 Kişilik) Domatesli Yoğurt Çorbası İçin Malzemeler 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Yarım kase haşlanmış buğday Yarım kase domates rendesi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı   Domatesli Yoğurt Çorbası Hazırlanışı Yoğurdu un ve yumurta ile çırpın. Üzerine soğuk suyu ilave edin, yüksek …

Devamını oku »

Nar Soslu Bonfile

Nar Soslu Bonfile (4 Kişilik) Nar Soslu Bonfile İçin Malzemeler: 1 kilo süt danası nuar 4 adet nar 4 adet orta boy soğan 100 gram tereyağı 250 ml. sebze suyu (yaprak kereviz, havuç ve domates ile evde yapılmış) Tuz, karabiber   Nar Soslu Bonfile Hazırlanışı Zarlarından temizlemiş olduğunuz iki adet narın suyunu sıkıp bir kaba alın. Soğanları ince ince doğrayın …

Devamını oku »

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 250 gram taze dut 2 adet şeftali 1 adet çubuk tarçın 8 su bardağı su 8 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Küp küp doğranmış şeftalileri ve limon …

Devamını oku »

Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Pavlova Tatlısı

Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …

Devamını oku »

Panna Cotta

Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …

Devamını oku »

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası (4 Kişilik) Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası İçin Malzemeler: 2 adet havuç 2 adet közlenmiş patlıcan 2 adet orta boy kereviz 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 500 ml krema Tuz, karabiber, muskat cevizi   Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası Hazırlanışı: Bütün malzemeleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve sıvı yağ ile karamelize ettikten sonra blender yardımıyla …

Devamını oku »