Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri (sayfa 2)

İftar Yemekleri

Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik)   Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma

(2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprağı 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı   Domates Sosu İçin: 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tutam tuz 1 …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik)   Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması

Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12-15 adet kurutulmuş domates 1 adet kapya biber Arzuya göre 100 gram kavurma 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kasesi kurutulmuş evelik Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 …

Devamını oku »

Somonista

Somonista

Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …

Devamını oku »

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek (4 – 6 Kişilik) Pırasalı Börek İçin Malzemeler Hamuru İçin: 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı ılık su Aldığı kadar un İçi İçin: 4 adet pırasa 1 su bardağı süt 1 su bardağı süzme yoğurt Yarım bağ dereotu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç (6 Kişilik)   Sebze Kulesinde Kekikli Piliç İçin Malzemeler 900 gram piliç biftek 300 gram havuç 300 gram kabak 150 gram kırmızı Kaliforniya biberi 150 gram sarı Kaliforniya biberi 150 gram kuru soğan 25 gram zarımsak 150 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 10 gram sebze çeşni 20 gram barbekü sos   …

Devamını oku »

Bayramlık Ev Baklavası

  Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu   Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …

Devamını oku »

Kuzu Tandır

Kuzu Tandır (6 Kişilik) Kuzu Tandır İçin Malzemeler 1.800 gram kuzu kol 200 gram kuru soğan 200 gram havuç 5 adet defne yaprağı 20 gram sarımsak 30 gram salça 20 gram un 10 gram tuz 3 gram karabiber 50 gram ay çiçek yağı 50 gram tereyağı Kuzu Tandır Hazırlanışı Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir …

Devamını oku »

Antrkot Izgara

Antrkot Izgara (6 Kişilik) Antrkot Izgara İçin Malzemeler 900 gram antrkot 300 gram domates 150 gram sivri biber 100 gram süt 20 gram salça 150 gram kuru soğan 25 gram sarımsak 100 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 2 gram karabiber 5 gram pul biber   Antrkot Izgara Hazırlanışı Antrkotları porsiyonlar haline getirerek, süt, sıvı yağ, …

Devamını oku »