Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Hellimli Açma Börek

by Yemek Zevki Editör
25 Kasım 2016
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Hellimli Açma Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

hellimli-açma-börekHellimli Açma Börek İçin Malzemeler:

Hamur için :
3 su bardağı un (tepeleme)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz
1 su bardağı ılık su

İç malzemesi için:
1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş)
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
1 adet yumurta

(4-6 Kişilik)

Hellimli Açma Börek Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için elenmiş unu yoğurma kabına aktarın, kalan malzemeyi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp nemli bir bezle üzerini örtün ve oda ısısında yarım saat kadar dinlendirmeye bırakın. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra altı eşit parçaya bölüp her birini top şeklinde toparlayın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtüp 15 dakika daha dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için tüm malzemeyi karıştırın.

Hamurlardan her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. İç malzemeyi ortasına serpin. Kare şeklinde kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hamurların her birini fırça yardımı ile yağlayın ve az yağlanmış bir tavada her iki tarafını kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tags: Börekbörek yapılışıhellimHellimli Açma Börekpeyniryemek zevki
Previous Post

Ayın Güveçi

Next Post

Lalanga Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Lalanga Video

Lalanga Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki