Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek

hellimli-açma-börekHellimli Açma Börek İçin Malzemeler:

Hamur için :
3 su bardağı un (tepeleme)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz
1 su bardağı ılık su

İç malzemesi için:
1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş)
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir
1 adet yumurta

(4-6 Kişilik)

Hellimli Açma Börek Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için elenmiş unu yoğurma kabına aktarın, kalan malzemeyi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp nemli bir bezle üzerini örtün ve oda ısısında yarım saat kadar dinlendirmeye bırakın. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra altı eşit parçaya bölüp her birini top şeklinde toparlayın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtüp 15 dakika daha dinlendirmeye bırakın.

İç malzemesi için tüm malzemeyi karıştırın.

Hamurlardan her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın. İç malzemeyi ortasına serpin. Kare şeklinde kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hamurların her birini fırça yardımı ile yağlayın ve az yağlanmış bir tavada her iki tarafını kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Bonfilet Lokum Köfte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir