Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Yağlı Grissini

Yağlı Grissini

grissini

 

Yağlı Grissini Malzemeler:

3 su bardağı un

100 gram margarin

1 çay kaşığı mahlep

Yarım su bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı pudra şekeri (tepeleme)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu (silme)

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı susam

 

Yağlı Grissini Hazırlanışı:

Unu, mahlebi, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ve susamı hamur yoğurma kabında harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış margarini, suyu ve sıvı yağı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile en fazla 1 cm kalınlığında, 30 cm uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açın. Bıçak yardımı ile bir parmak genişliğinde uzun şeritler elde edin. Her şeridi tezgahın üzerinde avucunuzun içinde yuvarlayıp silindir şeklinde hamurlar elde edin. Hamurları yağlı kağıt üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirin.

OKU ➤  Tulum Peynirli Grissini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir