Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Susamlı Halkalar

Susamlı Halkalar

susamli-halka

Susamlı Halkalar Malzemeler:

> 3 su bardağı un

> 100 gram margarin (Oda ısısında yumuşamış)

> 1 çay kaşığı mahlep > Yarım su bardağı su

> Yarım çay bardağı sıvı yağ

> 2 çorba kaşığı toz şeker

> Yarım paket kabartma tozu

> 1 tatlı kaşığı tuz

> 1 kase pekmezli su

> Susam

Hazırlanışı:

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Margarini, mahlebi, suyu, sıvı yağı, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahın üzerinde parçaları elinizle yuvarlayın. En fazla serçe parmağınız kalınlığında, 8-10 cm uzunluğunda silindir hamurlar elde edin. Hamurların iki ucunu birleştirip halka şekline getirin. Halka hamurları önce pekmezli suya batırın, sonra da susama bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir