Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte (2 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 dal taze sarımsak 1 demet ısırgan otu 2 adet yumurta Tuz, karabiber 2 su bardağı erişte Hazırlanışı: Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke …
Devamını oku »Hamur İşi Tarifleri
Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı
Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı (4 Kişilik) Malzemeler 500 gram un 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı ılık süt 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet ısırgan otu 1 su bardağı lor peyniri 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamuru için; Unun yarısını bir kaba alın, üzerine 2 yumurtayı, sütü, 4 …
Devamını oku »Buzdolabı Böreği
Buzdolabı Böreği (6 Adet Orta Boy Börek İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 1 kase ufalanmış beyaz peynir 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kilo ıspanak 1 kilo pırasa Tuz, pul biber 1.AŞAMA: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Ufalanmış beyaz peyniri ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pırasaları da temizleyip küçük küçük …
Devamını oku »Krep Sarma
Krep Sarma (4 Kişilik) Malzemeler 300 gram çipura balığı 50 gram ayıklanmış iskorpit balığı 1 adet al biber Yarım kuru soğan 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar sıvı yağ Krep İçin: Yumurta Süt Un Üzeri İçin: 50 gram kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çay bardağı likit krema 2 çorba kaşığı soya sosu Hazırlanışı Yumurta, süt …
Devamını oku »Sacher Turta
Sacher Turta (Minik Küpler Halinde) (4 Kişilik) Malzemeler Keki İçin: 140 gram tereyağı 110 gram pudra şekeri Yarım vanilya özütü 6 adet yumurta 130 gram çikolata 110 gram toz şeker 140 gram un 300 gram kayısı marmeladı (Kaplamak için) Çırpılmış krema Üzerinin Kaplaması İçin: 300 gram toz şeker 180 ml. su 220 gram çikolata 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı Sacher …
Devamını oku »Lahmacun Pizza
Lahmacun Pizza Malzemeler: Hamur İçin: > 100 ml. su > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 tatlı kaşığı şeker > 2-3 diş sarımsak > 50 ml. zeytinyağı > 10 gram maya > Aldığı kadar un Harç İçin: > 250 gram kıyma > 1 tatlı kaşı biber salçası > 1 tatlı kaşığı domates salçası > Tuz > Karabiber > Kimyon > 2-3 …
Devamını oku »Krep Sufle
Krep Sufle Malzemeler: > 60 gram toz şeker > 20 gram mısır nişastası > 20 gram un > 20 gram tereyağı (oda ısısında) > 180 ml. süt > 60 ml. yumurta sarısı > 40 ml. portakal suyu > 90 ml. yumurta beyazı > 8 adet krep Süslemek İçin: > Çilek sos > Pudra şekeri > Çilek Hazırlanışı: Şekerin 1/3’ü ile nişastayı …
Devamını oku »Badem Ezmeli Beş Renkli Kurabiye
Badem Ezmeli Beş Renkli Kurabiye Malzemeler: > 75 gram badem ezmesi > 3 adet yumurta > 2.5 su bardağı un > 1 bardak toz şeker > 250 gram tereyağı > 7 gram kabartma tozu > 1 su bardağı sıvı yağ > 1 paket vanilya > Nişasta > Gıda boyası > Limon esansı > Limon kabuğu rendesi Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri …
Devamını oku »Zencefilli Kurabiye
Zencefilli Kurabiye Malzemeler: > 350 gram un > 1 paket karbonat > 1 çorba kaşığı toz zencefil > 1 tatlı kaşığı toz tarçın > 100 gram tereyağı > 150 gram toz şeker > 3-4 çorba kaşığı su > 1 adet yumurta Hazırlanışı: Unu, karbonatı, tarçını ve oda ısısında yumuşamış tereya- ğını hamur yoğurma kabına alın. Parmak uçlarınızla kum haline gelene …
Devamını oku »Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler
Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler Malzemeler: > 250 gram tam buğday unu > 100 gram tereyağı > 1 çay kaşığı mahlep > 5 gram yaş maya > 1 çay bardağı kuru üzüm Hazırlanışı: Mayayı 1 kahve fincanı ılık suda karıştırın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Hamur yoğurma kabında unu, ılınmış tereyağını, tuzu, mahlebi ve ılık suda kabarttığınız mayayı karıştırın. Pürüzsüz bir …
Devamını oku »