Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler

Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler

48

Mahlepli ve Kuru Üzümlü Çörekler Malzemeler:

> 250 gram tam buğday unu

> 100 gram tereyağı

> 1 çay kaşığı mahlep

> 5 gram yaş maya

> 1 çay bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı:

Mayayı 1 kahve fincanı ılık suda karıştırın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Hamur yoğurma kabında unu, ılınmış tereyağını, tuzu, mahlebi ve ılık suda kabarttığınız mayayı karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kuru üzümleri ilave edin. Hamurdan silindir şeklinde bir uzun bir rulo oluşturun. Bıçak yardımı ile parmak kalınlığında dilimler keserek yağlı kağıda yerleştirin. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha bekletin. Daha sonra 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir