Sacher Turta

sacherturta

Sacher Turta (Minik Küpler Halinde)
(4 Kişilik)

Malzemeler
Keki İçin:

140 gram tereyağı
110 gram pudra şekeri
Yarım vanilya özütü
6 adet yumurta
130 gram çikolata
110 gram toz şeker
140 gram un
300 gram kayısı marmeladı (Kaplamak için)
Çırpılmış krema
Üzerinin Kaplaması İçin:
300 gram toz şeker
180 ml. su
220 gram çikolata
2 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Sacher Turta Hazırlanışı:
Kek için; Çikolatayı benmari usulü eritin. Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve vanilya özütünü alıp krema haline gelene kadar çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyin, koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karışıma ekleyin. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta beyazlarını toz şeker ile katılaşana kadar çırpın. Bu karışımı diğerinin içine ekleyip bir kaşık yardımıyla birleştirin.

Kek hamurunu kenarları yağlanmış ve altına fırın kağıdı serilmiş fırın kabına dökün. Spatula yardımı ile hamurun üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55-60 dakika (İlk 10-15 dakika fırın kapağı aralık olsun ve parmağınızla keke dokunduğunuzda kekin üzerinin kabuklaştığını test edin) pişirin.

Pişen keki fırından alıp ters çevirin, 20 dakika oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp keki enlemesine ikiye kesin, arasına kayısı marmeladını sürün. Diğer katını üstüne yerleştirdikten sonra tercihen buzdolabında soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuğunuz pastayı keskin bir bıçakla 3 cm x 3 cm boyutlarından küpler şeklinde kesin. Keklerin etrafını marmelat ile kaplayın ve kurumasını bekleyin.
Üst kaplaması için; Suyu ve şekeri sos tenceresinde 5 dakika kadar kaynatın. Çikolatayı benmari usulü eritin. İçine şekerli suyu yavaş yavaş ekleyin. Sıcak karışımı küplerin üzerine döküp spatula ile düzleştirin. Çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir