Galeta

47

Galeta Malzemeler:

> 125 gram tereyağı

> 2 su bardağı un

> 1 kahve fincanı yoğurt

> 1 paket kabartma tozu

> 1 çay kaşığı kırmızı biber, kekik

> Yarım limonun suyu

> Tuz

Hazırlanışı:

Hamur karıştırma kabında tereyağını, yoğurdu, kabartma tozunu, kırmızı biberi, kekiği, limon suyunu ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle serçe parmak kalınlığında ince uzun açtığınız hamur çubuklarını yan yana dizin. 190 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika rengi değişene kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir