Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Buzdolabı Böreği

Buzdolabı Böreği

buzdolabiboregi

Buzdolabı Böreği

(6 Adet Orta Boy Börek İçin)

 

Malzemeler:

3 adet hazır yufka

1 kase ufalanmış beyaz peynir

1 çay bardağı sıvı yağ

1 kilo ıspanak

1 kilo pırasa

Tuz, pul biber

 

1.AŞAMA:

Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra birkaç kaşık sıvı yağda kavurun. Ufalanmış beyaz peyniri ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pırasaları da temizleyip küçük küçük doğradıktan sonra birkaç kaşık sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın, tuzu ve baharatını ilave edip tatlandırın. İç malzemeler hazırdır.

 

2.AŞAMA:

İkiye böldüğünüz yufkayı uzunlamasına ikiye katlayın. Yufkanın kenarına ıspanaklı iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp kendi ekseninde spiral şekline getirerek tamamlayın.

 

3.AŞAMA:

İkiye böldüğünüz yufkalardan bir tanesini de aynı şekilde ikiye katlayıp pırasalı iç karışımdan kenarlarına paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp kendi eksininde spiral şekline getirerek tamamlayın.

 

4.AŞAMA:

Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavayı ısıtın. Birkaç kaşık yağ ilave ederek her iki tarafını iyice kızartın.

 

Huriş’in notu:

Kızarttığınız börekleri oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabı poşetine veya strech folyoya sarın. Buzluğa aktarıp uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Servis etmek için buzluktan çıkardıktan sonra oda ısısına getirip tavada ısıtmanız yeterli olacaktır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.