Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Safranlı Pilav ve Kuzu İncik

Malzemesi

2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 parça kuzu incik (her biri 400 gram)
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 adet karanfil
1 adet kakule

 Safranlı Pilav İçin:

2 su bardağı baldo pirinci
3 su bardağı kaynar sıcak su veya et suyu
1 tutam safran
30 gram tereyağı

 Safranlı Pilav ve Kuzu İncik Tarifi;

Safranlı pilav için pirinci yarım saat sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Safranı bir çay bardağı sıcak suda eritin. Pirinci beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci kavurun. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Demlendirmeye bırakın. Sıvı yağı tencerede kızdırıp kuzu inciklerin, kemikli olarak her tarafını kızartın. Doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz sapı ve defne yaprağını etlere ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyin ve bir dakika daha kavurup unu ilave edin. 1 dakika sonra etlerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Kapağını kapatıp hızlı ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın.

Etler kemikten ayrılana kadar demlendire demlendire pişirin. Etler piştikten sonra tuzunu ve baharatını (karanfil ve kakule) ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 1 saat dinlendirin. Safranlı pilav ve isteğe göre domates sos eşliğinde servis yapın.

 

 

 

OKU ➤  Doğal ve katkısız ürünleri özleyenlere ‘Kilye Doğal Tarım Ürünleri’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir