Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Fırında Palamut

Fırında Palamut

2

 

Fırında Palamut İçin Malzemeler:

> 2 adet palamut (Fileto halinde)

> 1 adet soğan

> 1 çorba kaşığı zeytinyağı

> Tuz, karabiber

Fırında Palamut Sosu İçin:

> 1 adet limonun suyu

> 1 çay kaşığı hardal

> 2 dal taze soğan

> 7-8 dal dereotu

> 1 çorba kaşığı kapari

> 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

> Taze çekilmiş karabiber

Fırında Palamut Hazırlanışı:

Soğanı soyup ince ince dilimleyin ve yağlı kağıdın üzerine dizin. Fileto palamutları da soğanların üzerine yerleştirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını filetoların üzerine dökün. Tuzu ve karabiberi de serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika pişirin. Sosu için; Limon suyu ile hardalı çukur bir kasede çırpın. Dereotunu, taze soğanı va kaparileri de çok ince kıyıp ekleyin. Zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Balığı sosla birlikte servis yapın.

OKU ➤  Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir