Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kurabiye Tarifleri

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Kurabiye Tarifleri
458 35
0
Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye

(1 Tepsi İçin)

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye  Malzemeler:

2 adet yumurtanın sarısı
150 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
200 gram bitter çikolata
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı renkli top biber (isteğe bağlı)

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye

Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını, şekeri ve tereyağını krem haline gelene dek karıştırın.
Tarçını, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı ekleyin. Azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Fırından alın. Üzeri için bitter çikolatayı, isteğe göre renkli top biberleri ve tarçını benmari usulü eritin. Kurabiyelerin üzerine dökün. Servis yapın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
Yapım ve Styling: İnci BAK

Tags: Tarçınlı ve Acı Çikolata Soslu Kurabiye
Previous Post

Mini Gurmelere Çıtır Çıtır Yufka Şöleni

Next Post

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Çörek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki