Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 46)

Sağlık

Sahur ve iftar sofrasında dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan’da sağlıklı beslenme kurallarına özen gösterilmesi, sofraların bu doğrultuda hazırlanması büyük önem taşıyor. TEKSÜT Beslenme Danışmanı Diyetisyen Esra Baş Toktay, sahurda ağır yemekler yerine kahvaltılık besinlerin tercih edilmesinin daha uygun olduğunu, peynir çeşitleri, süt ve süt ürünleri, yumurta gibi protein içeriği yüksek olan besinlerin, mideyi daha geç terk ettikleri için tokluk süresini uzatacağını vurguladı. İftarda ise çorbanın başlangıç olarak en …

Devamını oku »

Ramazanda Kolay Sindirimin Doğal İlacı “Şalgam Suyu”

Ramazan ayının mevsim sıcaklıklarının en yoğun olduğu aylara denk gelmesiyle birlikte hem hava koşulları hem de aç kalınan sürenin uzunluğu, sağlıklı bireylerin bile sağlığını tehdit eder duruma getiriyor. Vücut için doğal ve katkısız bir besin kaynağı olan şalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç, A vitamini deposu. Bu özelliğiyle göz sağlığına da katkısı bilimsel olarak kanıtlanan şalgam suyunun insan sağlığına …

Devamını oku »

Kaliteli Et Renginden, Yumuşaklığından, Su Tutmasından ve Tadından Belli Olur

Temel besin maddeleri arasında yer alan, protein ve demir gibi minerallerin kaynağı  kırmızı et, uygun koşullarda muhafaza edilmediği durumlarda insan sağlığını tehdit eden bir hale geliyor.  Yaz sıcaklarının kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Gürbüz, sağlıklı etin nasıl anlaşılacağının püf noktalarını verdi. Prof. Dr. Ümit Gürbüz’e …

Devamını oku »

BerkeRanch’te Çölyak Haftası Kutlaması

Çölyak hastalığı; buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüten adlı proteine karşı ince barsakta oluşan duyarlılıktır. Çölyak hastaları glüten içeren tahıl çeşitleri veya imalatı sırasında glüten ilave edilmiş gıda maddelerini tükettiğinde ince barsakta iltihaplanma olur. Glüten vücudun bağışıklık sistemince zararlı madde olarak algılanır ve ince barsaklara zarar verir. İnce barsaklarda besinlerin emilimi ve vücuda yararlı hale getirilmesi villus adı verilen …

Devamını oku »

Sağlıklı Sindirim için Şeftali Nektarı tüketin

Şeftali ve şeftali nektarının içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sindirim sistemini düzenliyor. Uzmanlar, sıklıkla karşılaşılan sindirim bozukluklarından korunmak için şeftali nektarı içilmesini öneriyor. İçeriğinde bol miktarda A, B3 ve C vitaminleriyle, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan şeftali nektarı, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmesinin yanısıra hazmı kolaylaştırarak sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için günde bir bardak şeftali nektarı …

Devamını oku »

UNO, 7. Diyet & Sağlıklı Doğal Ürünler Fuarı’na lezzet ve eğlence katacak

7. Diyet & Sağlıklı Doğal Ürünler Fuarı, 25-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul, Harbiye Askeri Müze’de gerçekleşecek. UNO standı fuar süresince birbirinden leziz ikramların adresi ve küçük sürprizlerle eğlencenin kaynağı olacak. 2006 yılından bu yana düzenlenen ve hem sektör çalışanları hem de tüketiciler tarafından büyük ilgi gören Diyet & Sağlıklı Doğal Ürünler Fuarı, bu yıl 7. kez düzenleniyor. Fuara fırın konseptli …

Devamını oku »

Nestlé, Lezzetten Ödün Vermeden Kiloyu Korumanın Yöntemini Açıkladı

Dünyanın lider beslenme, sağlıklı ve iyi yaşam şirketi Nestlè’nin, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini doğru anlayarak bu ihtiyaca yönelik yeni ürünler geliştirdiği Nestlè Araştırma Merkezi, yiyeceklerin tüketim şekli ile bağlantılı olarak kilo kontrolü sağlanabileceği üzerine çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Nestlè bilim insanları, bu araştırma ile yiyeceklerden keyif alırken aynı zamanda da kilo alımının nasıl kontrol altına alabileceğine ilişkin öneriler sunuyor. …

Devamını oku »

Dilara Koçak: “Obezitede tek suçlu ekmek değildir”

Ekmeğin yararları ve bilinçli ekmek tüketimi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen “Ekmeğe İade-i İtibar” panelinde konuşan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, obezitenin tek suçlusunun ekmek olmadığını söyledi.   Ekmeğin faydaları ve bilinçli ekmek tüketimi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in katılımı ile düzenlenen “Ekmeğe İade-i İtibar” panelinde konuşan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “Obezitenin tek suçlusu …

Devamını oku »

Doygun Ekmek, Halk Sağlığını Tehdit Eden Diyetlere Meydan Okuyor

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen ve beslenme yapımıza aykırı olan karbonhidratsız diyetler, ülkemizin karbonhidrat ve enerji kaynağı olan ekmeği sofralarımızdan kaldırmaya çalışarak sağlığımızı tehdit ediyor.  Tehlikeye dikkat çekerek ekmeğin faydaları ve doğru ekmek tüketimi konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan Doygun Ekmek, Beslenme Eğitimi Araştırma Vakfı (BESVAK) ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) 23 Mart’ta İstanbul Ceylan İntercontinental Otel’de düzenlediği “Diyette Sağlıklı …

Devamını oku »

Bahar Yorgunluğunu Hissetmeden Yaza Formda Girin

Bayındır İçerenköy Hastanesi’nin Lezzetli & Sağlıklı Diyet Atölyesi’nde bu kez yaza hazırlık için diyet yemekleri yapıldı. Bahar yorgunluğunu hissetmeden yaza formda girmenin ele alınacağı Lezzetli & Sağlıklı Diyet Atölyesi mutfağında,  kurulan mutfakta diyet yemekleri Bayındır İçerenköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Ayşe Korkmaz’ın verdiği bilgiler eşliğinde yapıldı. Etkinlikte, diyet yaparken yediği yemeklerden sıkılanlar için peynirli kabak ve sebzeli tavuk yemeği …

Devamını oku »
Deneme bonusu