Ana Sayfa » Sağlık » Doygun Ekmek, Halk Sağlığını Tehdit Eden Diyetlere Meydan Okuyor

Doygun Ekmek, Halk Sağlığını Tehdit Eden Diyetlere Meydan Okuyor

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen ve beslenme yapımıza aykırı olan karbonhidratsız diyetler, ülkemizin karbonhidrat ve enerji kaynağı olan ekmeği sofralarımızdan kaldırmaya çalışarak sağlığımızı tehdit ediyor. 

Tehlikeye dikkat çekerek ekmeğin faydaları ve doğru ekmek tüketimi konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan Doygun Ekmek, Beslenme Eğitimi Araştırma Vakfı (BESVAK) ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) 23 Mart’ta İstanbul Ceylan İntercontinental Otel’de düzenlediği “Diyette Sağlıklı Ekmek Yemek Gerek” konulu panelde diyetisyenler, akademisyenler ve beslenme bölümünde öğrenim gören üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gördü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in katıldığı, BESVAK Başkanı Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın başkanlığını yaptığı ve Dilara Koçak, Elvan Odabaşı Kanar gibi ünlü diyetisyenlerin sunum yaptıkları panelde, katılımcılar Türkiye’de tam buğday ekmeğinin ilk üreticisi ve isim babası olan Doygun Ekmek’in ürünlerinin tadına bakma ve detaylı bilgi alma fırsatı buldular.

TAM BUĞDAY EKMEĞİNİN İLK ÜRETİCİSİ VE İSİM BABASI DOYGUN EKMEK

Doygun Ekmek’in kurucusu Selçuk Berksan 1990’lı yılların başında tahıllı ekmeklerin sağlığa olumlu etkilerinin farkına vararak bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördü. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün kurucularından BESVAK Başkanı Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın danışmanlığında bir yıla yakın süren Ar-Ge çalışmalarının sonunda Türkiye’de ilk defa Türk halkının damak tadına uygun tam buğday ekmeği üretildi. Berksan ayrıca yurtdışında yaygın olarak kullanılan “Whole Wheat” terimine Türkçe karşılık olarak “Tam Buğday” terimini kullanarak bu kelimeyi literatüre kazandırdı ve tam buğday ekmeğinin isim babası oldu.

KARBONHİDRATSIZ DİYETLER METABOLİZMAYI BOZAR, VERİLEN KİLOLAR HIZLA GERİ ALINIR

“Ekmeğin sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle BESVAK ve TUSAF’ın düzenlediği bu paneli çok önemsiyoruz.” diyen Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Ekmeksiz diyetler, ekmek ile ilgili kamuoyunu yanıltan ve halk sağlığını tehdit eden açıklamalara karşı sessiz kalmayacağız. Türk halkına sağlıklı ekmek tüketmenin önemini anlatmak için çalışacağız.” şeklinde konuştu. Karbonhidratsız diyetlerin insan sağlığını bozduğunu vurgulayan Burcu Özcan, bu tarz diyetlerin sonrasında metabolizmanın düzeni bozulduğu için ne kadar az yemek yenirse yensin kilo alındığını ifade etti.

OKU ➤  Weber Stephen’dan Lezzetli Tarifler

Tavsiye

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti (4 Kişilik) Malzemeler 420 gram ekmeklik un 80 gram ince irmik (Semolina) 4 …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir