Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 47)

Sağlık

ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı: “Et ürünleri sofralarımızda hak ettiği yeri alacak”

ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı, 19 Mart Salı günü Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda düzenlediği basın toplantısında yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bılıkçı yapılan düzenleme ile artık çocukların ve tüm ailenin güvenle tüketebileceği sağlıklı ve geleneksel ürünler için gerekli alt yapı sağlandığını belirtti. Bılıkçı, Tebliğ sayesinde ucuz et ve et ürünü karıştırılmayan, içeriği dengelenmiş, …

Devamını oku »

Prof. Dr. Ayşe Baysal: “Tam tahıl tüketimi çok önemli”

Nestlé Tam Tahıllı Gevrekler, diyetisyenlere yönelik bilgilendirme amaçlı diyetisyen buluşmaları düzenliyor. Diyetisyen Dünyası işbirliği ve Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın katılımıyla gerçekleştirilen  diyetisyen buluşmalarının İstanbul ayağında, günlük beslenmede kahvaltının önemi ve tam tahıl tüketiminin beslenme ve sağlığa etkileri konusu ele alındı.   17 Mart’ta Nişantaşı Cookshop’ta  gerçekleştirilen toplantıya katılan Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Dyt. Ece Nevra Durukan, tam …

Devamını oku »

İştahsız çocuklara yemek yedirmenin yolları

Diyetisyen Esra Baş Toktay; İştahsız olan çocukların ilk olarak çocuk doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi. Diyetisyen Esra Baş Toktay, iştahsız çocuklar için anne babalara şu önerileri verdi: •“İştahsız olan çocukların ilk olarak çocuk doktoru tarafından muayene edilmesi gerekir. İştahsızlığın demir eksikliği, mide problemleri vb. şeklinde pek çok fizyolojik sebebi olabilir. Bunun dışında çocuğun iç dünyasında yaşadığı bazı sorunlar da …

Devamını oku »

Çocuklarda kemik gelişimi için altın anahtar: Süt ve süt ürünleri

İnsan vücudunun en hızlı büyüme-gelişme gösterdiği dönemin, okul öncesi ve okul çağı olduğu belirtiliyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ise çocukların büyüme ve gelişmesini etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. TEKSÜT Beslenme Danışmanı Diyetisyen Esra Baş Toktay, sağlıklı kemik ve diş gelişimi için kalsiyum, fosfor ve D vitamininin yeterli miktarda tüketilmesi gerektiğini ve bu besin öğelerinin hepsinin süt ve süt ürünlerinde bir …

Devamını oku »

Sebzeleriniz için en uygun dezenfektan: Sirke

Sebze-meyve tüketmenin yanı sıra temizlenmesi daha da önemlidir. Uzmanlar, çoğu zaman suyun bile sebzelerin temizlenmesi için yeterli olmadığını, en uygun dezenfekte yönteminin “sirke ile yıkama” olduğunu vurguluyor. Kışın en çok tükettiğimiz ıspanak, pırasa, lahana gibi sebzelerde bulunan toprak kalıntıları ve bakteriler sebebiyle yiyeceklerin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Sebze temizliğinde çok önemli yeri olan su bile çoğu zaman yeterli olmuyor. Sebzelerin …

Devamını oku »

Beyaz ekmek sağlığa zararlı mı?

14 – 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde dördüncüsü düzenlenecek olan Gıda Güvenliği Kongresi’nin Başkanı Samim SANER, kongre esnasında tüm taraflarla değerlendirilecek olan ‘Sağlıklı Ekmek’ hakkında bilgi veriyor. Gıda güvenliği alanında dünyanın en büyük mesleki organizasyonu olan IAFP – Uluslararası Gıda Koruma Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde, 28 meslek örgütü ve sivil …

Devamını oku »

İştahsız çocuklara yemek yedirmenin yolları

Çocuklarının iştahsız olması, birçok ebeveynin en büyük problemlerinden biri olduğunu söyleyen Diyetisyen Esra Baş Toktay, neler yapabileceğine dair önemli bilgiler verdi. TEKSÜT’ün Facebook sayfasında Diyetisyen Esra Baş Toktay, anne-babalardan gelen, çocuklarının iştahsızlığı ile ilgili soruları, neler yapabileceklerine dair öneriler vererek yanıtladı. İştahsız olan çocukların ilk olarak çocuk doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Esra Baş Toktay, çocuğun yemek istemediği …

Devamını oku »

Yoğun et tüketimi yoğun toksin almak anlamına gelir!

Kurban Bayramı’nda kurduğunuz ziyafet sofralarından sağlıkla kalkmak istiyorsanız, etinizi çeşitli sebzeler ile pişirin veye tüketin. Etler, posa ve C vitamininden fakir, demir, B12, folik asit ve birçok vitamin mineral yönünden zengindir. Yoğun et tüketimi; yoğun toksin almak anlamına gelmektedir ki, C vitamini gibi bir antioksidana ihtiyaç oldukça artar. Öğününüzü planlarken bunu göz önüne almanız gerekir. Bunun için; •Etinizi olabildiğince posa …

Devamını oku »

Sütteki hilelere dikkat!

Türkiye’de son dönemde üretim aşamasında en çok hileye başvurulan alanlardan biri olarak süt ürünleri öne çıkıyor. Kervan Süt Ürünleri Genel Müdürü Ali Sabit, piyasada ki haksız rekabete ve ucuz kaşarlara dikkat çekti. Doğal tekniği ile üretilmiş taze kaşar peynirinin kilogram fiyatının en düşük 14 lira olabileceğini, bu fiyatın altının tehlikeli kabul edildiğini belirterek, market raflarındaki kaşar fiyatları arasında çok fark …

Devamını oku »

Sağlıklı beslenmenin altın kuralı: Ara öğünler

Sağlıklı beslenirken aç kalmamak, ara öğünleri atlamamak önemli bir kriter oluştururken, TEKSÜT peynirler sağlıklı bir ara öğün seçeneği sunuyor. Peynirler ise bu öğünler için ideal alternatifler… TEKSÜT peynirlerle hazırlanan hafif atıştırmalıklar sağlıklı bir ara öğün seçeneği oluştururken, lezzetten de ödün verilmemesini sağlıyor. Konuyla ilgili Diyetisyen Esra Baş Toktay da önemli bilgiler paylaşıyor ve beslenmede sağlığın önemine bir de bu yönden …

Devamını oku »