Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası
Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı karabuğday

8-10 adet bebek havuç

2 demet pazı

3 çorba kaşığı çam fıstığı

1 tatlı kaşığı kimyon

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiber ile iyice ovduktan sonra 175 dereceye ayarlı fırında boyutlarına göre 15 – 20 dakika pişirin.

Pazıları yıkadıktan sonra saplarını ince ince doğrayın.

Bir tavada çam fıstıklarını renkleri dönene kadar kavurduktan sonra kenara alın, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve pazı saplarını tavaya ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Pazı yapraklarını irice doğrayın ve saplarını da ekleyin, renkleri hafifçe dönene kadar pişirin ve ateşten alın. Derin bir kapta karabuğdayı, havuçları ve pazıları karıştırdıktan sonra üzerine çam fıstıklarını ekleyerek servis edin.

OKU ➤  Peynirli Menemen

Tavsiye

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz