Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası
Malzemeler:
1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar)
1 baş rezene
2 adet greyfurt
2 dal kereviz sapı
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin.
1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin.
Kerevizleri de mandolin yardımı ile çok ince doğrayın.
Kereviz saplarını verev şeklinde doğrayın.
Dolmalık fıstıkları hafifçe renk alana kadar yağsız olarak bir tavada kavurun.
Rezeneleri greyfurt poker nasıl oynanır suyundan alarak süzün.
Kalan greyfurt suyuna zeytinyağını ekleyip sos haline getirin.
Greyfurtun etli kısımlarını dilim dilim çıkartın ve tüm malzemeyi karıştırarak servis edin.