Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Mürdüm Eriği Reçeli

by Yemek Zevki Editör
27 Eylül 2013
in Reçel Tarifleri
458 35
0
Mürdüm Eriği Reçeli
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

MÜRDÜMERİGİMalzemeler:

1 kg taze mürdüm eriği (Tercihen sert ve olgun olanı)

750 gram toz şeker

Yarım limonun suyu

Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı:

Erikleri yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.

Reçelin daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız bir gün öncesinden üzerine şeker ilave edip bekletmeniz gerekir.

Erikli şekeri bekletme süresinden sonra ocağa aktarın.

Şekerli meyveyi kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin. İndirmeye 5 dakika kala limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve ağzı açık olacak şekilde soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin.

Tags: erik reçelimürdüm eriği reçelireçel
Previous Post

Beta Tea Earl Grey İle Benzersiz Çay Keyfi

Next Post

Yoğurtlu Biber Turşusu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yoğurtlu Biber Turşusu

Yoğurtlu Biber Turşusu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki