Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Mandalina Reçeli Tarifi

by Yemek Zevki Editör
26 Ocak 2017
in Reçel Tarifleri
474 20
0
Mandalina Reçeli Tarifi
746
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mevsimi bitmeden çekirdeksiz mandalinaların reçelini kahvaltılarımıza yetiştirelim!
Yapması kolay, yemesi keyifli mandalina reçelini, küçük ekmek dilimleriyle kahvaltılarımıza getirip biraz da midemizi hoşnut edelim mi? Çocuklar gibi şımarıp, bazen de reçel kavanozunu gizlice açıp birkaç dilim mandalina aşırmaya var mısınız? Haydi o zaman reçel yapmaya başlayalım!

Mandalina Reçeli

(4 Kişilik)

Mandalina Reçeli İçin Malzemeler:

8 adat mandalina
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Yarım limon suyu

mandalina reçeli nasıl yapılır

Mandalina Reçeli Hazırlanışı:

Mandalinaların kabuklarını soyup beyaz pamuklarını küçük bir bıçak yardımı ile iyice temizleyin. Tencereye üç bardak suyu, şekeri, kabuk tarçını ve karanfilleri ilave edin. Şeker iyice eriyinceye kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Daha sonra dilimlere ayırdığımız mandalinaları ilave edin. 20 dakika kısık ateşte pişirin. En son limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tencerenin kapağını hafif aralayın, oda ısısında soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca sterilize edilmiş ve iyice kuruttuğunuz kavanoza aktarın ve kapağını sıkıca kapatın.

–
Huriş’in Notu:
Hazırladığınız mandalina reçelini birkaç küçük kavanoza paylaştırırsanız sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Şef: Huriye Ersoy

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

Previous Post

Karnabahar Çorbası

Next Post

Tatar Böreği Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
tatar böreği

Tatar Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki