Ana Sayfa » Etiket arşivi: levrek

Etiket arşivi: levrek

Ege Lokumu

Ege Lokumu (4 Kişilik) Ege Lokumu İçin Malzemeler: 1000 gram levrek eti İç Malzemesi İçin: 1 kilo soğan 700-800 gram levrek eti 1 kutu mantar 3-4 diş sarımsak 1 paket dolmalık fıstık Tuz, karabiber, pul biber, kekik Zeytinyağı Rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 adet mantar 1 adet salçalık kırmızı biber 1 litre krema Zerdeçal, köri, …

Devamını oku »

Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi

Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …

Devamını oku »

Levrek Beyti

  Levrek Beyti Tarifi Malzemeler: 400-450 gram levrek 2 dilim bayat ekmek 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, pul biber, kekik, toz karabiber 1 adet orta boy salçalık kırmızı biber 2-3 dal taze soğan Yarım demet maydanoz 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Ekmeklerin kenarlarını kesin, içini çıkartıp ıslattın ve suyunu iyice sıkın. Temizlenmiş levrek etini çukur bir kaba alın. Ekmek …

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin Tarifi Levrek Marin İçin Malzemeler: 600 gramlık levrekten 10 adet levrek fileto 100 gram zeytinyağı 150 gram ay çiçek yağı 2 adet limonun suyu 50 gram elma sirkesi 50 gram su 50 gram sirke 10 gram sarımsak 1 çorba kaşığı kuş üzümü 150 gram kırmızı soğan 1 çay kaşığı tuz (maldon) Yarım çay kaşığı karabiber Levrek Marin Hazırlanışı: Levrek filetoların …

Devamını oku »

Patlıcanlı Deniz Levreği

Patlıcanlı Deniz Levreği Tarifi Patlıcanlı Deniz Levreği İçin Malzemeler: 200 gram fileto deniz levreği 1 adet bostan patlıcan 1 diş sarımsak 1 gram tuz 1 gram karabiber 4 ml. zeytinyağı Kapya biber Zerdeçal Zencefil Limon kabuğu rendesi Kakule Rezene Soğan Rosemary Taze kekik 1 gram şeker Patlıcanlı Deniz Levreği Hazırlanışı: Deniz levreğini limon kabuğu rendesi, rezene, zerdeçal ve zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra beklemeye …

Devamını oku »

Firik Pilavlı Levrek

Firik Pilavlı Levrek Firik Pilavlı Levrek için Malzemeler: 140-150 gram deniz levreği filetosu 30 gram taze porçini mantarı Tuz, karabiber, beyaz biber Labneli Firik Pilavı İçin: 50 gram firik bulguru 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Pancar Püresi İçin: 1 adet orta boy pancar 1 …

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin İçin Malzemeler 1 adet levrek 1 adet elma 1,5 bardak sıvı yağ 2 yemek kaşığı hardal 1 adet limon suyu (5-6 Kişilik) Levrek Marin Hazırlanışı: Levreği kılçıklarından temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Hardal ve yağı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Limon suyu ile tatlandırın. Elma dilimlerini jülyen kesip, levrek şeritleri ile hazırladığınız sosa yatırın. Levrek marini …

Devamını oku »