Közde Kabaklı Patlıcan
(4 – 6 Kişilik)
Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler
8 adet orta boy patlıcan
Yarım demet dere otu
200 gram haşlanmış siyah mercimek
4 adet kabak
4 diş sarımsak
50 gram tereyağı
Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı
Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte bekletin. Beklerken kabakları küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Geniş ve çukur bir kaba alın ve dereotunu ekleyin. Bir teflon tavaya tereyağını koyup eritin. Siyah mercimek ve havanda döğdüğünüz sarımsağı ekleyip 2 dakika süreyle soteleyin. Daha sonra bu karışımı kapaklarla karıştırın. Soyulmuş patlıcanların içini açıp kabaklı mercimekli harç ile doldurun. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
#KözdeKabaklıPatlıcan #KözdeKabaklıPatlıcanTarifi #KözdeKabaklıPatlıcanMalzemeler #KözdePatlıcan #YemekZevki #YemekZevkiDergisi