Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Köfteli Taze Bezelye Çorbası

Köfteli Taze Bezelye Çorbası

kofteli-taze-bezelye-corbasi

Köfteli Taze Bezelye Çorbası Tarifi

Köfteli Taze Bezelye Çorbası İçin Malzemeler:
1 büyük kase taze bezelye içi
4-5 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Köftesi İçin:
300 gram orta yağlı kıyma
Tuz, kimyon
1 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurtanın akı
1-2 çorba kaşığı un
Sunum İçin:
Krema
Taze çekilmiş renkli biber
Taze fesleğen yaprakları

Köfteli Taze Bezelye Çorbası Hazırlanışı:
Yıkayıp süzdüğünüz bezelye içlerini tencereye aktarın. Üzerine 5 bardak suyu, enine ikiye kesilmiş arpacık soğanı ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Bezelyeleri orta ateşte 15 dakika haşlayın. Köftesi için; Kıymayı bir kaba alın. Sıcak suda yıkayıp süzdüğünüz pirinci, 1 adet yumurtanın akını, tuzu ve kimyonu ekleyip yoğurun. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tepsinin içinde hafifçe sallayıp her tarafını una bulayın. Kaynayan bezelyeyi ocaktan alın. El blenderi ile pürüzlü olacak şekilde hafifçe ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. Tereyağını ve tuzu ilave edin. Kaynayınca içine köfte hamurlarını atın. 15 dakika pişirip ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiberi, kısık ateşte ısıtılmış kremayı ve taze fesleğen yaprakları ile tatlandırarak sıcak servis yapın.

#KöfteliTazeBezelyeÇorbası #köfte #bezelye #KöfteliTazeBezelyeÇorbasıTarifi #KöfteliTazeBezelyeÇorbasıİçinMalzemeler #KöfteliTazeBezelyeÇorbasıHazırlanışı #KöfteliTazeBezelyeÇorbasıNasılYapılır

OKU ➤  Yoğurtlu Kabak Köfte

Tavsiye

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir