Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zahterli Ev Yapımı Makarna

Zahterli Ev Yapımı Makarna

zahterli-makarna

Zahterli Ev Yapımı Makarna Tarifi

Zahterli Ev Yapımı Makarna İçin Malzemeler:
500 gram un
100 gram irmik
5 adet yumurta
30 ml. zeytinyağı
20 gram tuz

İç Malzemesi:
2 dal taze zahter
1 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
1 kase taze lor peyniri

Domates Sos İçin:
1 kilo çanakkale domatesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış taze
sarımsak
Bir tutam toz şeker
Tuz

Üzeri İçin:
Taze fesleğen yaprağı
Ilık krema

Zahterli Ev Yapımı Makarna Hazırlanışı:

Domates sos için;

Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kalan sos malzemesi ile birlikte ısıya dayanıklı geniş bir kaba aktarın. Üzerini folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. Son 15 dakika kala, folyoyu üzerinden alarak domateslerin iyice kızarmasını sağlayın. Fırından alın ve ılınınca mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Sosunuz hazırdır. Makarnayı hazırlamak için çukur bir kapta yumurtaları ve yağı karıştırın. Unu, irmiği ve tuzu yoğurma kabında eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yağlı yumurta karışımını ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İç malzemesi için;

Zahteri çok ince kıyıp kalan malzeme ile harmanlayın. Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde veya mutfak robotunun hamur açma aparatında büyükçe açın. İç malzemeden bir tatlı kaşığı kadarını alıp hamurlara aralıklı olarak düzgünce paylaştırın. Diğer hamuru üzerine yerleştirin ve kenarları tırtıklı bir kalıpla kesin. İsterseniz kenarlarını çatalın ucu ile bastırarak haşlarken dağılmaması için önlem alın. Ev yapımı makarnayı 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda 12 dakika haşlayın. İsterseniz hemen haşlayıp süzdüğünüz ev yapımı makarna ile hazırladığınız sıcak domates sosu harmanlayın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ılık krema ile parmesan peynirini ekleyerek tatlandırın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  RAMAZAN'DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir