Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Taze Vişneli Yaprak Sarma

Taze Vişneli Yaprak Sarma

(1 Tencere İçin)

Malzemeler:

500 gram taze asma yaprağı

300 gram taze vişne

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı toz şeker

5 adet büyük boy kırmızı soğan

2 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve bu suda 1 saat bekletin. Taze asma yapraklarını sıcak suda, yumuşayıncaya kadar beklettikten sonra süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup çok ince kıyın ve zeytinyağının yarısı ile tencerede yumuşayıncaya kadar pirinçlerle birlikte iyice kavurun. Tuzu, limon suyunu, şekeri, kıyılmış naneyi ve baharatını ilave ederek tatlandırın. En son suda bekletmiş olduğunuz vişnelerin yarısını süzerek harcın içine ekleyin. Hafifçe karıştırın. Yapraklardan birini tezgahın üzerine yayın. İç karışımdan 1-2 tatlı kaşığı kadarını alıp yaprağın ortasına yerleştirin. Yaprakların önce kenarlarından ortasına doğru katlayın, daha sonra geniş kenarlarından tutarak silindir şekline getirerek sarın. Her iki ucundaki fazlalıkları içine doğru bastırarak sıkılaştırın. Malzeme bitene dek aynı şekilde yaprakları sarın. Tencereye dizip aralarına kalan vişne tanelerini serpin. En son kalan zeytinyağını dökün. Üzerine düz porselen bir tabak yerleştirin. 1 su bardağı kadar da su ekleyin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

#tazevişneliyapraksarma #yapraksarma #lezzet #yemek #tarif #sarmatarifi

 

 

 

 

 

 

Tavsiye

ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı gerçekleşti

Jumbo’nun desteğiyle hazırlanan ANKA – Yemek Birleştirir tarif kitabının lansmanı, Aydan Üstkanat ve ekibinin kitaptaki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir