Ana Sayfa » Etiket arşivi: kabak

Etiket arşivi: kabak

Fırında Kabak Böreği

Fırında Kabak Böreği Hazırlanışı Fırında Kabak Böreği İçin; 4 adet Kabak 4 adet Taze Soğan 1 su bardağı Un 4 adet Yumurta 4 çorba kaşığı Zeytinyağ 1/2 demet Maydanoz 1/2 demet Dereotu Karabiber Tuz

Devamını oku »

Mercimekli Kabak

Mercimekli Kabak Tarifi Mercimekli Kabak İçin Malzemeler: 1 kilo kabak 1 adet soğan 2 adet domates 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım su bardağı haşlanmış nohut 1 adet limonun suyu 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası (silme) 3 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı Kuru nane Tuz Mercimekli Kabak Hazırlanışı: Soğanları zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. 1-2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı Tarifi Kabak Tatlısı İçin Malzemeler: 1 büyük dilim kabak Sönmüş kireç Şeker Karanfil Portakal Tahin Kaymak Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip 3 gün boyunca sönmüş kireçte bekletin. Daha sonra temizliğinden emin olana kadar iyice yıkayın. Kabaklara şeker ilave edin. Portakal ve karanfili de ekleyip kaynatın. Soğuduktan sonra tahin ve kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Devamını oku »

Yoğurtlu Kabak Köfte

Yoğurtlu Kabak Köfte İçin Malzemeler Balkabağı Mercimek Yarma Yoğurt Sarımsak Hazırlanışı:  Balkabağını küp küp doğrayıp sıcak suda haşlayın. Mercimeği de sıcak suda haşlayın. Yarmayı su ilave ederek hamur haline getirin. Yarmadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri sıcak suda haşlayın. Hepsini sarımsaklı yoğurda katın. Üzerine biberli sos gezdirin.

Devamını oku »

Kabak Reçeli

Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 5 su bardağı toz şeker • 2,5 su bardağı su • 1 çay kaşığı ucu limon tuzu • 1 parça kireç (yarım mandalina büyüklüğünde) • Kaymak Kabak Reçeli Tarifi; Kabağı istediğiniz büyüklükte ince dilimler halinde kesin. Kireç topağını suyun içinde incelterek çözülmesini sağlayın. Sönmüş kireç bulamazsanız kireci bol su içinde söndürdükten sonra köpürüp …

Devamını oku »