İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…
Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine kendine has, özgün sunumlarıyla ve modern yorumlarıyla farklılaştırmayı başarmış…
Ayrıntılı Bilgi İçin:
Kocatepe Mah. Avasköyyolu Cad. No: 83
Bayrampaşa/İstanbul
Tel: 0 212 437 37 97
Boşnak Mantısı
(4 – 6 Kişilik)
Malzemeler
1 kilo böreklik un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 gram tuz
5 gram toz maya
Hazırlanışı
Hamuru için; Un, süt, maya, yumurta ve tuzu, yoğurup oda sıcaklığında 3 saat dinlendirdin.
İç malzeme için; Kıyma ve soğanı kavurun.
Hamuru merdane yardımıyla ince açıp ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın. Topların içine harçtan koyun. Bu topları bakır tepsilere dizip kömür ateşinde pişirin.