Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 78)

Haber Turu

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Malzemeler: 8 adet Girit kabağı (koyu yeşil) 16 diş sarımsak 8 adet dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su İsteğe göre çeşitli baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, dereotu) Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra enine ikiye kesin. Sarımsakları diş diş içine yerleştirip isteğe göre baharatlarla tatlandırın. Kabakların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Zeytinyağını …

Devamını oku »

Zeytinli Ekmek

Malzemeler: 1 küçük kase dilimlenmiş zeytin 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Maya ile şekeri 1 çay bardağı ılık suda eritip 15 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Mayalı suyu, tuzu ve zeytinleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar …

Devamını oku »

Faruk Güllüoğlu’ndan Ramazana Özel Osmanlı Tatlıları

Tam 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayıyla birlikte yıllarca Osmanlı Saraylarında üretilen tarihi tatlıları üretmeye başlayarak müşterilerinin beğenisine sundu. Fıstıklı Kuş Yuvası’ndan Cevizli Dilber Dudağı’na, Fındıklı Bohça’dan Bademli Dürüm’e kadar 10 farklı Osmanlı tatlısını üretim ve satışına başlayan Faruk Güllüoğlu, tarihi saray lezzetlerini evlere taşıyor. Geleneksel ve modern mutfak kültürünü modern …

Devamını oku »

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nden Geleneksel Demirhindi Şerbeti  

Osmanlı’dan günümüze kadar gelen şerbet kültürü, Ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde yaşatılmaya devam ediyor. Özel tarife sadık kalınarak hazırlanan Demirhindi Şerbeti, sıcak Ramazan günlerinde serinlemek isteyenler için farklı bir alternatif olarak sunuluyor. Demir Hindi bitkisinin meyve özleriyle yapılan geleneksel Demirhindi Şerbeti’nde; taze elma ve armut kabuklarının yanı sıra kivi ve portakal yer alıyor. Ekşi tadını hafifletmek için tarçın, şeker …

Devamını oku »

Emsan Cera-Moni Tencere Setiyle Sağlıklı Ve Lezzetli Yemekler

Mutfakların köklü markası Emsan, yepyeni ürünleriyle kadınların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Emsan’ın yepyeni seramik tencere seti Cera-moni extra; yanmaz yapışmaz seramik yapısı ve estetik formuyla mutfaklardaki yerini alıyor. Emsan Cera-moni tencere seti, yenilenen seramik teknolojisiyle yemeklerin yapışmadan pişmesini sağlıyor. Özel seramik tabanı sayesinde yemekleri kısa sürede lezzetli ve sağlıklı bir şekilde pişiriyor. Fonksiyonel Özellikleriyle Kadınların En Büyük Yardımcısı 1973’ten günümüze …

Devamını oku »

Philips Airfryer İle Yüzde 80 Daha Az Yağla Hafif Yaz Yemekleri

Çok az yağ ile ya da hiç yağ kullanmadan lezzetli yemekler pişirebileceğiniz Philips Airfryer, yaz mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Philips Airfryer ile kızartarak, ızgara yaparak ve pişirerek fazla yağ içerdiği için uzak durduğunuz yemekleri keyifle yeme zevkine ulaşabilirsiniz. Köfteden patates kızartmasına, börekten kumpire, balıktan güvece, ayva tatlısından brownieye kadar pek çok lezzeti farklı şekillerde hazırlama imkanı sunan Philips Airfryer, patentli RapidAir …

Devamını oku »

İftar Sonrası Çay Keyfi Doğadan Gizli Bahçe  

Doğu Karadeniz’in en taze üst çay yapraklarından üretilen Doğadan Gizli Bahçe ile çay keyfiniz Ramazanda da devam ediyor. Doğadan Gizli Bahçe, iftar sonrası çay keyfinize keyif katıyor. Doğadan Gizli Bahçe, Doğu Karadeniz’in seçilmiş bahçelerinden özenle toplanan en taze  üst çay yapraklarından elde edilen kıvrılmış çay yaprakları çayın lezzet, dem ve kokusunun ortaya çıkmasını sağlıyor. Size de iftar sonrası çayınızı yudumlamak …

Devamını oku »

Meyve Suyu Markası Tropicana’ya Uluslararası Ödül

  Tropicana Afyon Vişne ile Tropicana Geyve Ayva Nektarları, gurur veren uluslararası ödüllere layık görüldü. Dünyanın bir numaralı meyve suyu markası Tropicana’nın Türkiye için geliştirdiği yerel meyve lezzetleri arasında yer alan ‘Tropicana Afyon Vişne’ ve Tropicana Geyve Ayva’ Nektarları, Avrupa’nın bağımsız lezzet otoritesi ‘Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) düzenlediği ‘Superior Taste Award’ kapsamında iki yıldızla ödüllendirildi. Türkiye’deki ambalajlı meyve …

Devamını oku »

Altın Meyveler yeni ambalajlarında

Kuruyemiş sektöründeki yeniliklerin adresi Papağan Kuruyemiş, sağlığımız için altın değerindeki ürünlerden oluşan “Altın Meyveler” serisinin paketlerini hem daha kullanışlı hale getirdi hem de daha keyifli bir görsellik kazandırdı. Sürekli tazelik için zipli şekilde sunulan paketlerin ön yüzüne tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla belirgin şekilde tüm ürünlerin besin değerleri yerleştirildi. Papağan Kuruyemiş’in ilk kez 2011 yılında piyasaya sunduğu “Altın Meyveler” serisi, günümüzde …

Devamını oku »

Tencere Ekmeği

Malzemeler: Hamur İçin: 2 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı Yuva Instant Kuru Maya 1’er tatlı kaşığı salça, toz şeker, tuz 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Salata İçin: 1 demet semizotu 1 adet soğan 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı sumak Birkaç dal nane yaprağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 …

Devamını oku »