Unlu mamuller ve çikolata sektöründe Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden ETİ, sürpriz bir marka yatırımı gerçekleştirdi. ETİ, Türk tüketicisinin gönlünde taht kurmuş nostaljik ve efsane lezzet Alaska Frigo markasını bünyesine kattı. ETİ, Alaska Frigo’yu Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırarak, markayı daha da büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’nin en büyük gıda markaları arasında yer alan ETİ, nostaljik efsane lezzet Alaska Frigo’yu satın aldı. …
Devamını oku »Haber Turu
Beta Tea’ye Bir Ödül Daha
Türkiye’yi çay sektöründe uluslararası platformda başarıyla temsil eden ve maksimum özenle ürettiği özel çayları ile fark oluşturan Beta Tea, Taç Yaprak çayı ile 2014 Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’ndan “Yetkinlik” ödülü ile döndü. Türk çayının geleneksel lezzetini birbirinden özel ve ayrıcalıklı tatlar ile yeniden yorumlayan Beta Tea, “Ambalaj Sanayicileri Derneği” tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması”nda “Yetkinlik” ödülü …
Devamını oku »Mutfaklarda Breville farkını yakalayın!
Estetik yapısı ve metal rengi ile her mutfağa uyum sağlayacak BEW 600 Wok Pişirici 2400 Watt oluşu, 6 L genişliği, 218 C’ye kadar çıkma özelliği ve 15 farklı sıcaklık ayarı ile mutfakta işinizi kolaylaştırıyor. Otantik Asya tarzı pişirme tekniği ve ısı duvarları ile yiyeceği dağlama özelliği sayesinde yemeklerinize ayrı bir tat katarken, döndürerek ısıtma özelliği ile kızartmaların gevrek pişmesini sağlıyor. …
Devamını oku »Yeni Damak Zevkimiz Dana Tandır Burger
Metropol hayatının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen hamburger bugün karşımıza pek çok farklı sunumla çıkıyor. Tribeca bir ilki gerçekleştirerek Amerikan tarzı hamburgeri alıyor ve Türk usulü tandır ile buluşturuyor. Ortaya çıkan lezzet senteziyse sizi gurmelere layık bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye’yi bagel ile tanıştıran Tribeca yepyeni bir lezzete daha imzasını atıyor. Yeni tatlar arayanlara leziz ve farklı alternatifler sunan Tribeca alışılagelmiş …
Devamını oku »İş Dünyasının Lezzet Üssü: Şefik Döner
Yemek molasında sağlıklı, kaliteli ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi Şefik Döner olacak. Kaliteli hizmet anlayışı, hijyenik ve güvenilir lezzetleriyle Türkiye’yi “Döner Restoranı” kavramıyla tanıştıran Şefik Döner, şık duruşuyla döner keyfini restoran anlayışıyla birleştirerek leziz bir füzyon oluşturuyor. Kaliteli malzeme seçimi ve özgün tadıyla hafızanızda iz bırakacak olan Şefik Döner, Levent’teki merkezi lokasyonu sebebiyle öğle saatlerinde iş dünyasının akın ettiği, …
Devamını oku »İstanbul Aşçılar Derneği’nin İlk Amacı ‘Eğitim’
Avcılar Belediyesi ile işbirliğinde oluşturulan İstanbul Aşçılar Derneği (İSASDER), yurtiçi ve yurtdışı meslek odaları üniversitelerin gastronomi ile ilgili her kurum ve kuruluşların işbirliği içersinde olmak istiyorlar. İstanbul Aşçılar Derneği (İSASDER) 04.07.2014 tarihinde resmi olarak kurduğumuz derneğimizin ilk amacı ‘eğitim’dir. Bu nedenle Avcılar Belediyesi ile işbirliği oluşturmuş bulunmaktayız. Yurtiçi ve yurtdışı meslek odaları üniversitelerin gastronomi ile ilgili her kurum ve kuruluşlarıyla …
Devamını oku »İncecik Çıtır Yapraklar Arasında Yoğun Çikolata Kreması: Biscolata Veni
Her ürünüyle tüketicilerine yepyeni hazlar sunan Biscolata farklılık oluşturan ürünlerle genişlemeye devam ediyor. İncecik iki gofret yaprağı arasında yoğun çikolata kremasını ustalıkla birleştirmeyi başaran Biscolata Veni, tadına bakanları enfes lezzetiyle büyülüyor. Biscolata’nın enfes lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Tutkunu olacağınız tek lokmalık Biscolata Veni, ağızda muhteşem bir tat bırakan kadifemsi kreması ve gerçek çikolatasıyla dikkat çekiyor. İncecik iki gofret yaprağı …
Devamını oku »Shake Shack’den eşsiz bir lezzet daha; Apple Pie Concrete
Dünyanın en lezzetli hamburgerini ‘Yolüstü hamburgercisi’ konsepti ile Türkiye’ye getiren NewYorklu Shake Shack, tatlı severler için menüsüne benzersiz bir tad daha ekledi. Yoğun vanilyalı dondurma eşliğinde elmalı tart ile hazırlanan Apple Pie Concrete (elma tartı ile hazırlanmış yoğun vanilyalı dondurma) Shake Shack’de lezzet tutkunlarını bekliyor. Newyork’un efsane lezzetleri İstanbul’da Yüzde 100 Angus dana etinden yaptığı hamburgerlerle2004‘te New York’ta başladığı hikayesine …
Devamını oku »Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Pirinçte rekolte düşük fiyat artışı kapıda
Türkiye bu yıl iklim değişikliği dâhil birçok unsur nedeniyle gıdada büyük bir fiyat artışı yaşıyor. Hem üretici hem de tüketiciler ise merakla bu yılki hasadın nasıl olacağını bekliyor. Eylül ayı sonunda çeltik hasadına başladıklarını belirten Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, ilk ürünlere bakarak bu yılki rekoltenin geçen yıla kıyasla yüzde 20 oranında düşük olacağı öngörüsünde bulundu. Erdoğan herhangi …
Devamını oku »Sebzeli Tat Çapçap Ketçap Hem Anneleri Hem Çocukları Sevindirecek
Domates ürünleri, salça ve ketçap pazarının lider markası Tat, yeni ketçabı Tat Çapçap Ketçap ile sofralara lezzet katmaya devam ediyor. Tüketicilerin ilk tercihi olan Tat’ın yeni ürünü Tat Çapçap Ketçap, havuç, patates, bal kabağı gibi sebzeleri içeren karışımıyla hem annelerin hem de çocukların gözdesi olacak. Çocuklarının beslenmesinde sebzeyi ilk sıralara koyan annelere müjde Tat’tan geldi. Tat’ın yeni ürünü Tat Çapçap …
Devamını oku »