Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 66)

Haber Turu

Düzenli Peynir Tüketimi Kemik Erimesi Riskini Azaltıyor

Her yıl 20 Ekim’de kutlanan Dünya Osteoporoz Günü’nde peynirin kemiklerin güçlenmesindeki önemine dikkat çekildi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Kemiklerin sessiz hırsızı osteoporoza peynir ile dur demek mümkün” dedi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, peynir düzenli yendiğinde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan kemik erimesi riskinin azalacağını kaydetti. Kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde en …

Devamını oku »

Döner Stop’tan yoğun istek üzerine: Açık Klasik

Döner lezzetini geleneksel sınırından çıkaran Döner Stop, yoğun istek üzerine Açık Klasik’i yaptı. Açık Klasik’te döner lavaş üzerinde servis ediliyor; aradığın doğal döner lezzeti ile arana hiçbir şey giremiyor.  Döner sever istedi, Döner Stop ikiletmedi! “Bana döner yeter” diyorsan Açık Klasik tam da sana göre. Açık Klasik, Döner Stop’un alışılmış menülerinden çok farklı. Döner Stop’un lezzeti doğallığından gelen döneri, taptaze …

Devamını oku »

Knorr, 1 Milyon Çocuğa Okul Yemeği Bağışlayacak

Lezzetli ve besleyici yiyeceklerin herkes için ulaşılabilir olması gerektiğine inanan Knorr,  Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın“Home Grown School Meal / Okul Yemeğim Bizim Tarladan” Programı kapsamında Kenya, Endonezya ve Filipinler’deki okullara 1 milyon okul yemeği bağışlayacak. Açlığa dur demek isteyen Türkiye’deki tüketiciler de tüm dünyada aynı anda yürütülen bu anlamlı projenin parçası olabilecek. Knorr, Unilever Vakfı ile beraber Birleşmiş Milletler …

Devamını oku »

Alaska Frigo efsanesi, ETİ ile tüm Türkiye’ye yayılacak

Unlu mamuller ve çikolata sektöründe Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden ETİ,  sürpriz bir marka yatırımı gerçekleştirdi. ETİ, Türk tüketicisinin gönlünde taht kurmuş nostaljik ve efsane lezzet Alaska Frigo markasını bünyesine kattı. ETİ, Alaska Frigo’yu Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilere ulaştırarak, markayı daha da büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’nin en büyük gıda markaları arasında yer alan ETİ, nostaljik efsane lezzet Alaska Frigo’yu satın aldı. …

Devamını oku »

Beta Tea’ye Bir Ödül Daha

Türkiye’yi çay sektöründe uluslararası platformda başarıyla temsil eden ve maksimum özenle ürettiği özel çayları ile fark oluşturan Beta Tea, Taç Yaprak çayı ile 2014 Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’ndan “Yetkinlik” ödülü ile döndü. Türk çayının geleneksel lezzetini birbirinden özel ve ayrıcalıklı tatlar ile yeniden yorumlayan Beta Tea, “Ambalaj Sanayicileri Derneği” tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması”nda “Yetkinlik” ödülü …

Devamını oku »

Mutfaklarda Breville farkını yakalayın!

Estetik yapısı ve metal rengi ile her mutfağa uyum sağlayacak BEW 600 Wok Pişirici 2400 Watt oluşu, 6 L genişliği, 218 C’ye kadar çıkma özelliği ve 15 farklı sıcaklık ayarı ile mutfakta işinizi kolaylaştırıyor. Otantik Asya tarzı pişirme tekniği ve ısı duvarları ile yiyeceği dağlama özelliği sayesinde yemeklerinize ayrı bir tat katarken, döndürerek ısıtma özelliği ile kızartmaların gevrek pişmesini sağlıyor. …

Devamını oku »

Yeni Damak Zevkimiz Dana Tandır Burger

Metropol hayatının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelen hamburger bugün karşımıza pek çok farklı sunumla çıkıyor. Tribeca bir ilki gerçekleştirerek Amerikan tarzı hamburgeri alıyor ve Türk usulü tandır ile buluşturuyor. Ortaya çıkan lezzet senteziyse sizi gurmelere layık bir yolculuğa çıkarıyor. Türkiye’yi bagel ile tanıştıran Tribeca yepyeni bir lezzete daha imzasını atıyor. Yeni tatlar arayanlara leziz ve farklı alternatifler sunan Tribeca alışılagelmiş …

Devamını oku »

İş Dünyasının Lezzet Üssü: Şefik Döner

Yemek molasında sağlıklı, kaliteli ve protein ağırlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi Şefik Döner olacak. Kaliteli hizmet anlayışı, hijyenik ve güvenilir lezzetleriyle Türkiye’yi “Döner Restoranı” kavramıyla tanıştıran Şefik Döner, şık duruşuyla döner keyfini restoran anlayışıyla birleştirerek leziz bir füzyon oluşturuyor. Kaliteli malzeme seçimi ve özgün tadıyla hafızanızda iz bırakacak olan Şefik Döner, Levent’teki merkezi lokasyonu sebebiyle öğle saatlerinde iş dünyasının akın ettiği, …

Devamını oku »

İstanbul Aşçılar Derneği’nin İlk Amacı ‘Eğitim’

Avcılar Belediyesi ile işbirliğinde oluşturulan İstanbul Aşçılar Derneği (İSASDER), yurtiçi ve yurtdışı meslek odaları üniversitelerin gastronomi ile ilgili her kurum ve kuruluşların işbirliği içersinde olmak istiyorlar. İstanbul Aşçılar Derneği (İSASDER) 04.07.2014  tarihinde resmi olarak kurduğumuz derneğimizin ilk amacı ‘eğitim’dir. Bu nedenle Avcılar Belediyesi ile işbirliği oluşturmuş bulunmaktayız. Yurtiçi ve yurtdışı meslek odaları üniversitelerin gastronomi ile ilgili her kurum ve kuruluşlarıyla …

Devamını oku »

İncecik Çıtır Yapraklar Arasında Yoğun Çikolata Kreması: Biscolata Veni

Her ürünüyle tüketicilerine yepyeni hazlar sunan Biscolata farklılık oluşturan ürünlerle genişlemeye devam ediyor. İncecik iki gofret yaprağı arasında yoğun çikolata kremasını ustalıkla birleştirmeyi başaran Biscolata Veni, tadına bakanları enfes lezzetiyle büyülüyor. Biscolata’nın enfes lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Tutkunu olacağınız tek lokmalık Biscolata Veni, ağızda muhteşem bir tat bırakan kadifemsi kreması ve gerçek çikolatasıyla dikkat çekiyor. İncecik iki gofret yaprağı …

Devamını oku »