Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 51)

Haber Turu

Türkiye’nin Yeni Tuz Markası Efsina, Pazara İddialı Girdi

Perakende pazarına iddialı bir giriş yapan Türkiye’nin yeni tuz markası Efsina, sofralarında doğallık isteyenlerin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alacak. Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir, Efsina’yı bir yıldan uzun süren pazar araştırmaları, ürün, ambalaj ve marka geliştirme çalışmaları sonucunda piyasaya sunduklarını belirtti.    Doğallık isteyenlerin vazgeçilmez ürünleri arasına girecek olan Türkiye’nin yeni tuzu Efsina, perakende pazarına iddialı giriyor. “Yaşam kristalleri” olarak …

Devamını oku »

Zeytin Ve Zeytinyağı Sektöründe Güç Birliği

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in (madde karıştırma) önlenmesi ve sektörde komisyonculuğun sertifikalı olması için güç birliği yaptı. Sofralık zeytin üretiminde dünya birinciliğini, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğini hedefleyen Türk zeytincilik sektörünün temsilcileri Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) bundan sonraki süreçte zeytincilik sektörünün hedeflerine ulaşması için ortak hareket …

Devamını oku »

Emsan Griss Kek Kalıplarıyla Keklerin Şekli Bozulmuyor

Çay saatlerinin en güzel lezzetlerinden biri olan kekin lezzeti kadar sunumu da önem taşıyor. Mutfakların yenilikçi markası Emsan, yepyeni ürünü seramik kaplama Griss Kek Kalıbı ile dağılmadan kolayca çıkan kekleri sunumlarınıza hazırlıyor. Üzümlü, fındıklı, çikolatalı ve daha yüzlerce çeşitleriyle ikramlıkların en gözde yiyeceği kekler, hoş görüntüsüyle de göze hitap ediyor. Mutfakların en köklü markası Emsan, şekli bozulmadan istediğiniz gibi keklerle …

Devamını oku »

Paketli Ekmek Tüketimi İsrafı Yüzde 50 Azaltıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma yaşandı. Günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı ve 2 milyar 800 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Bu olumlu gelişmelere rağmen Türkiye’de hala günde 4,9 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. İsrafın boyutlarını …

Devamını oku »

Bitki Çayı Keyfi İçin Pratik Çözüm Arnica Bitkidem Pro

Rahatlatan ve sakinleştiren bitki çayları artık sağlıklı yaşam tarzını benimseyen herkesin favorisi. Bitki çayımı keyifle yudumlamak istiyorum ancak hazırlamakla uğraşmak istemiyorum diyenler için Arnica Bitkidem Pro ideal. Bitki çayı hazırlamak için, özel olarak tasarlanmış haznesine dilediğiniz bitki karışımını koyup, kaynama düğmesine basmanız yeterli. Üstelik otomatik kontrol paneli sayesinde bitki çayınız daha da iyi demleniyor ve çay keyfinize ayrı bir keyif …

Devamını oku »

Knorr ve Türk Kızılayı’ndan Hem İçimizi Hem Kalbimizi Isıtan Proje

Knorr, Türk Kızılayı ile birlikte hayata geçirdiği “Hem İçimiz Hem Kalbimiz Isınsın” projesi kapsamında, ihtiyaç sahiplerine 1,5 milyon kase çorba bağışında bulunuyor.   Soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin içini ısıtmayı hedefleyen “Hem İçimiz Hem Kalbimiz Isınsın” projesine tüketiciler de 30 Mart tarihine kadar satın aldıkları her Knorr Ezogelin çorbası ile destek olabilecekler. Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı çerçevesinde toplumsal ve çevresel …

Devamını oku »

KÜLTÜR &; SANAT

KİTAP   GAGGENAU’DAN YENİ YILA ÖZEL KİTAP Gaggenau, müşterilerinin hayatına değer katma ve onları farklı lezzetlerle tanıştırmak amacıyla hazırladığı yemek kitaplarının üçüncüsünü yayınladı. Gaggenau’nun yeni yıla özel hazırladığı yeni yemek kitabında, Gaggenau İstanbul Sapphire Showroomunun Yönetici Şefi Ebru Yalman’ın elinden çıkan elli adet Türk yemeği ve altmış adet de uluslararası yemek tarifi bulunuyor. Yemek kitabına giren tüm yemek tarifleri, Gaggenau …

Devamını oku »

Sevmek Hiç Bu Kadar Acı Vermemişti!

100 yıllık deneyimini, yenilikçi ve dinamik üretim anlayışı ile birleştiren Kemal Kükrer geliştirdiği lezzetler ile fark oluşturuyor. Türk mutfağının başrolündeki tatlardan biri olan “acı” Kemal Kükrer kalitesiyle sofralarımıza geliyor. Yerli biberler kullanılarak hazırlanan Acı Sos, Türk damak tadına uygun üretiliyor. Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip ülkemizde, hangi yöreye gidilirse gidilsin acı tatların ayrı bir yeri olduğu muhakkak… Çorbalara eklenen, …

Devamını oku »

Backhaus Acıbadem Kurabiyesi İstanbul’un En Tazesi

Backhaus lezzetlerinin en çok tercih edilen ve sevilenlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, günlük hatta çoğu zaman saatlik olarak özel fırınlarda üretiliyor. Dünyaca ünlü şeflerin eşsiz reçeteleriyle hazırlanan ve Backhaus’un iddialı lezzetlerinden biri olan Acıbadem kurabiyesi, geleneksel yöntemlerle hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanıyor. Uzun pişirme süresi sayesinde de her ısırıkta aynı lezzetin alınmasını sağlayan Backhaus Acıbadem kurabiyesi, kahve ve çay sohbetlerine …

Devamını oku »

Soğuk Kışın Sıcacık Keyfi Poşetli Bitki Ve Meyve Çayları   

Türkiye soğuk bir kış mevsimi yaşarken, poşetli bitki ve meyve çaylarına olan rağbet büyük ölçüde arttı. Kış aylarının vücudumuzdaki olumsuz etkilerini azaltma amacının yanı sıra son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin yükselmesi ile bitki ve meyve çayları pazarı büyürken, tüketicileri bilgilendirmek için çay kategorisinin önemli oyuncuları MÜMSAD çatısı altında bir araya geldi. Doğadan, Lipton ve Martin Bauer Group’un ortak imza attıkları …

Devamını oku »