Keyifli vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi Simit Sarayı, menüsündeki birbirinden lezzetli soğuk içecek alternatifleri ile yaz sıcaklarına meydan okuyor. Farklı lezzetleri ve sunumları kadar müşterilerine sunduğu keyifli ortamıyla da dikkat çeken Simit Sarayı’nın zengin menüsüne eklediği serin seçenekler ile yaz daha ferah geçecek. Yaz mevsiminin sıcak günlerinde serin lezzetler arayanlar; ev yapımı Limonita, Frappe, Taze Sıkılmış Portakal Suyu, Mangolu, Çilekli …
Devamını oku »Haber Turu
Türkiye Taze Sıkma %100 Meyve Suyu İle Tanışıyor: “Zumosol”
Alışılagelmiş meyve sularının çok ötesinde ürünleri ile İspanya’nın dev markası Zumosol, Türk tüketicisini evde sıkılmış meyve suyu lezzeti ile buluşturuyor. Dünya’nın en ünlü meyve suyu markalarından, Avrupa’nın en büyük 2. meyve suyu üretim tesislerine sahip olan Zumosol, tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi içermeyen, taze sıkma ve benzersiz lezzetleri ile Türkiye’de. Toksöz Grup tarafından Kasım 2013’te satın alınan ve yenilenen Zumosol, …
Devamını oku »Knorr’dan Yepyeni Bir Çorba
Kurulduğu günden bu güne bulunduğu toprakların lezzet miraslarına sahip çıkan, unutulmuş tatları sihirli dokunuşlarla tekrar gün yüzüne çıkaran Knorr, bu Ramazan’da da iftar sofralarını yepyeni bir lezzetle buluşturuyor. Tam mevsiminde toplanan sebzeleri, doğal yöntemlerle kurutarak birbirinden lezzetli ürünleri sofralara taşıyan Knorr, şimdi de çorbaseverleri Ege’nin lezzet esintileriyle taçlanan yeni yöresel çorbasıyla buluşturuyor. Ege yöresinin hafif ve lezzetli mutfak kültürünü yansıtan …
Devamını oku »Pakmaya’dan Çikolata Partisi
Mutfakların ustası yemek bloggerları, Pakmaya Uygulama Merkezi’nde (PUM) gerçekleştirilen ‘Çikolata Partisi’nde bir araya geldiler. Pakmaya ürünleri ile birbirinden özel tarifler sunan bloggerlar, Pakmaya Pastacılık Şefi Cemil Çengel’İn sürprizleri ile keyifli anlar yaşadılar. Geliştirdiği yeni ürünler ile mutfakların vazgeçilmezi haline gelen Pakmaya, önemli Ar-Ge merkezlerinden Pakmaya Uygulama Merkezi (PUM)’da gerçekleştirdiği ‘Çikolata Partisi’nde bloggerları ağırladı. Bloggerlar merengli çikolatalı tarttan, gül kurabiyeye, armutlu …
Devamını oku »Ramazan’da Karbonhidratlardan Vazgeçmek Büyük Hata
İftar sofrası hazırlanırken her besin grubundan dengeli bir menü oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan NUDO Danışman Diyetisyeni Seçil Kenar, “Özellikle kilo almamak veya sağlıksız diye karbonhidrat içeren besinleri Ramazan menüsünden çıkarmak büyük bir hatadır” dedi. Türkiye’nin ilk yerli ve katkısız noodle markası NUDO’nun danışman diyetisyeni Seçil Kenar, Ramazan ayı için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Vücut dengesini korumak adına oruç tutarken yediklerimize …
Devamını oku »Sokak Gurmeleri İş Başında!
Prontotour blog sitesi, en çok seyahat edilen ülkelerin sokak lezzetleri hakkında ilginç bilgiler veriyor. Ülkelerle ilgili genel kültür araştırmaları, yaşam stilleri ve damak zevkleri gibi pek çok konuda bilgi veren, blog.prontotour.com ilginç bir araştırmaya daha yer veriyor. Seyahatlerin en plansız etkinlikleri, şüphesiz o ülkelerin ayaküstü atıştırmalık lezzetlerini tatmaktır. Karnınız acıktığında restoranda oturup yemek yemek yerine bir büfenin önünde durup sokak …
Devamını oku »Dondurulmuş Gıda Pazarı 450 Milyon Liralık Büyüklüğe Ulaştı
SuperFresh, Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda markası. Kökleri 1970’lere dayanan Kerevitaş’ın dondurulmuş gıda markası olarak 1990 yılında Türk tüketicisini yeni nesil saklama yöntemi dondurulmuş gıda ile tanıştırdı. Milföyden, pizzaya, bezelyeden böreğe 25 yıldır pek çok ilki gerçekleştirmiş ve Türk tüketicisine sevdirmiş. Öyle ki, Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün jenerik ismi olmuş SuperFresh. Yüzde 56’lık pazar payı ve yüzde 97 marka bilinirliği var. …
Devamını oku »Nescafé Xpress’in “Trampa” Yol Macerası “Geveze” İle Başlıyor
Türkiye’nin en çok tercih edilen kahvesi Nescafé’nin dinamik ve genç markası Nescafé Xpress , sıradışı bir macera ile yaza ‘merhaba’ diyor. “Nescafé Xpress ile Trampa” macerasında sevilen ünlü radyo programcısı Geveze, İstanbul’dan Antalya’ya “beş parasız” olarak ulaşmaya çalışacak. Geveze’nin para yerine bir kamyon dolusu buz gibi Nescafé Xpress’i olacak. Gençlerin vazgeçilmez soğuk içeceği NESCAFE Xpress, yaza bol sürprizli, bol paylaşımlı …
Devamını oku »Mehmet Erdoğan: Gıda Üretimini Arttıracak Tarımsal Politikalar Gözden Geçirilmeli
Tamamen ithalata bağlı ve ithalatla gıda sorununu çözmeye yönelik bir politikanın tehlikeli olduğunu söyleyen Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan; “Gıda fiyatlarını düşürmek için, tüketiciye yansıyan boyutlarıyla fiyatları kontrol etmek gerekebilir. Ancak bunu yapmak için, yapay yöntemler yerine üretimsel çözümler bulunmalıdır. Yapılan tüm projeksiyonlara göre 2050 yıllarına doğru bir gıda krizi yaşanması hep beklenen ve muhtemel olan bir şeydir. …
Devamını oku »Knorr Acısso’nun ‘Büyük Boy’ Acı Biber Yemek Sosu Çıktı
Türkiye’nin bir numaralı acı sosu Knorr Acısso’dan yeni Acı Biber Yemek Sosu, şimdi sıcak & soğuk yemek ve soslarda kullanım için daha yoğun kıvamıyla şeflerin Acısso lezzetini tüm reçetelerinde kullanmalarına imkan sunuyor. Pişirince de acılığını kaybetmeyen Knorr Acısso Acı Biber Yemek Sosu, 1,9 litrelik büyük boy ambalajıyla her şey dahil otel ve cafe-restoran şeflerinin Türk damak tadına uygun acı sos …
Devamını oku »