Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 4)

Haber Turu

AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE

AŞIRI SICAKLARA UZMANLARDAN TAVSİYE Ülke genelinde son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı bugünlerde dikkat edilmediği takdirde hava koşulları insan sağlığını tehdit eder hale geliyor. Uzmanlar vücut dengesinin korunabilmesi adına günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesinin önemle altını çiziyor. Bir yandan yüksek yaz sıcaklıklarında ferahlamak diğer yandan ise vücudumuzun gün içerisinde terleme yoluyla kaybettiği mineralleri geri kazanmak için elma, …

Devamını oku »

VÜCUTTA ÖDEM SÖKTÜREN 10 BESİN

Kayısıdan ananasa, salatalıktan yaban mersinine… VÜCUTTA ÖDEM SÖKTÜREN 10 BESİN En sık bacaklarda olmak üzere el ile ayaklarda da gelişebilen ödem vücut ağırlığında artış ve şişliklere yol açtığı için pek çok kişinin canını sıkmaya yetiyor.  Genellikle de yaz mevsiminde görülüyor. Bunun nedeni ısı artışının damarların genişlemesine yol açması ve bunun sonucunda damar içinde dolaşan sıvının dokulara geçişinin kolaylaşması. Sıvının doku …

Devamını oku »

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin!

Yaz aylarında mutlaka bu sebze ve meyveleri tüketin! Bu yıl yaz biraz geç de olsa etkisini göstermeye başladı. Yılın bu en sıcak zamanında vücudunuzu daha iyi hissettirmek, korumak için en iyi yardımcınız mevsim sebze ve meyveleri… Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Gülşen Kadri, sizin için özellikle yaz mevsiminde tüketilmesini önerdiği meyve ve sebzeleri seçti. Hepsi hem lezzetli hem de birer …

Devamını oku »

Dünyayı değiştirmeye mutfaktan başladı:

Dünyayı değiştirmeye mutfaktan başladı: Dünyanın En İyi 10 Şefinden Biri Ebru Baybara Demir Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, dünyanın en itibarlı mutfak kültürü yarışması Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde ilk 10’a kalarak finalist oldu. İlk kez Türkiye’den bir ismin finale kaldığı yarışma, mutfak kültürü ile toplumsal fayda sağlayan şefleri ödüllendiriyor. 100 bin Euro’luk ödül ise şefin bizzat dahil …

Devamını oku »

Çöl sıcakları için 6 öneri!

Çöl sıcakları için 6 öneri!

Çöl sıcakları için 6 öneri! Etkisini gösteren çöl sıcakları için beslenme uzmanları özellikle su tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Kilo başına 30ml kadar su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Su tüketiminiz 30ml/kg’ye ulaşıyorsa (örneğin 70 kg iseniz 2 lt su) geriye kalan sıvı ihtiyacınızı maden suyu, taze sıkılmış meyve suyu, ayran, soğuk çorbalardan da karşılayabilirsiniz” dedi. Suyu yerine meyvenin tüketilmesini öneren uzmanlar …

Devamını oku »

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

Bayram Geleneği, Aile Yemeği

Bayram Geleneği, Aile Yemeği Kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, Bayramın bereketinin ve güzelliğinin sofralarınızdan ayrılmamasını dilerken, ülkemizin ve Müslüman aleminin sağlık ve huzur içinde nice bayramlara hep birlikte kavuşmasını temenni ediyor. Aileleri birleştiren, özlemleri bitiren ve mutlu yarınlara vesile olan bayram, kültürümüzün temel taşını oluşturmaktadır. Kurulan sofralarda anne yemekleri, Reis lezzetleriyle geleneğini yaşatıyor. Reis Gıda dünya mutfaklarına ve Türk …

Devamını oku »

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …

Devamını oku »

Kansere karşı hurma

Kansere karşı hurma Varlığı sekiz bin senedir bilinen hurma, güçlü bir antioksidan ve hücre yenileyici oluşuyla tam bir kanser bariyeri. Arap ülkelerinde kanser vakasının düşük olması, hurmanın fazla olması ve yenilmesi ile ilgili. Gıda Mühendisi Melek Yılmaz, İnsan ve Hayat Dergisi’nin Haziran sayısında yer alan araştırmasında, hurmanın sıra dışı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: BİR İNSAN SADECE HURMA YİYEREK… “Kolesterol …

Devamını oku »

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte daha çok yemek yeme eğilimine girebiliyor. Oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızı, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayınca, çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Bayramda sık karşılaşılan mide ve hazımsızlık problemlerinin önüne geçebilmek için dengeli ve düzenli beslenme kurallarına dikkat etmek büyük önem …

Devamını oku »