Malzemeler: İç malzemesi için: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 3 adet soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru için malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş Hazırlanışı: İç malzemesi için; Soğanları soyup kıyın, sıvı …
Devamını oku »Etiket arşivi: yöresel yemekler
Mantı
Malzemeler: • 1 adet yumurta • 2 su bardağı un • 1 su bardağı su • Tuz İç Malzemesi: • 200 gram kıyma • 1 adet büyük boy soğan • Tuz, karabiber Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir tepsiye alın. İç malzemesi …
Devamını oku »Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu
İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Sefer Usta’nın sahibi ve baş ustası olduğu küçük bir dükkanda yoğurt ve kaymak üretimiyle adını dünyaya duyuran Özsüt, bu yıl sektördeki 75.yılını kutluyor. Özsüt’ün damaklarda tarihe geçen 75. yılındaki önem verdiği atılımlar arasında “nostaljik Özsüt Yoğurdu” öne çıkıyor. 1980 yılından itibaren Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu önderliğindeki Özsüt ustalarının da ortaklığıyla yeniden şekillenen ve …
Devamını oku »Kurban etleriniz, Profilo derin donduruculara emanet
Kurban etleri için Profilo’nun her eve her mekana uygun sandık tipi (yatay) ya da çekmeceli (dikey) derin dondurucuları ideal çözüm alternatifleri sunuyor. Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin A+ enerji sınıfı, yüksek enerji tasarrufu sağlayan derin dondurucuları ile Kurban Bayramı’nda tanışın, konforunu hem yaz, hem kış yaşayın. Kurban Bayramı’na her şeyinizle hazır olduğunuzu düşünebilirsiniz, ama kurbanlık etleri nasıl saklayacağınız konusunda bir planınız …
Devamını oku »Fesleğenli Domates
Malzemeler 10-12 adet çeri domates 200-250 gram arpacık soğan 3-4 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket taze krema 1 demet fesleğen 40-50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İnce küp biçiminde kıyın.Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyin, daha sonra orta …
Devamını oku »Bayram Tatlıları: Laz Böreği Ve Çilekli Rulo Pasta
Özlemle hatırladığımız eski bayramlar; eski bayramlara özgü anılarımız… Üzerimizde cici bayramlıklar, kapı kapı dolanıp topladığımız harçlıklar, mendiller ve şekerlemeler, mahalleye gelen seyyar panayırlar… Kalabalık aile sofraları, çoğunu artık hiç tadamadığımız zahmetli bayram yemekleri ve nefis bayram tatlıları… Eski bayramlarda yaşadıklarımızı bugün özlemle hatırlıyoruz ama biz de elimizden geldiğince, eskiye ait güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bir Laz geliniyim, eşim Ardeşenli bir …
Devamını oku »Bayram ’da Karya Turu…
Bayram tatilini değerlendirip Mika Tur’un sunduğu Karya Turu ile Ege ve Akdeniz’in buluşma noktasına kaçamak yapmaya ne dersiniz? Rüya gibi bir coğrafyayla tanışacağınız Eski Datça’da taş evlerin olduğu dar sokaklarda gezdikten sonra Meydan Kahvesi’nde keyifli bir mola verebilirsiniz. Yeni Datça’da Taşlık Plajı’nda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarıp, Olive Farm’da zeytinin sofranıza geliş öyküsünü dinleyebilirsiniz. Akyaka’dan başlayan Gökova tekne turuyla cennetten çıkma koylarda vereceğiniz yüzme …
Devamını oku »Paylaşmanın Tadına Carluccio’s İle Varın…
Mutlu ve eğlenceli bir ortamda misafirlerimize unutulmaz bir İtalyan mutfağı deneyimi sunan Carluccio’s, mönüsündeki birbirinden özel Antipasto tabakları ile ana yemek öncesi lezzetli başlangıçlar sunuyor. Farklı damak tatlarına uygun olarak et, sebze ve peynir çeşitlerinden oluşan Antipasto tabakları tutkunlarını lezzet şölenine davet ediyor. “Paylaşmak keyif verir” ilkesinden esinlenerek hazırlanan başlangıçlardan Antipasto Supremo, İtalya’nın en özel lezzetlerinden mozzarella, füme scamorza, bresaola, dana bacon ve hindi …
Devamını oku »Serinleten Lezzetlere Keyifli Bir Yolculuk…
Keşfetmek üzere yola çıkanların uğrak noktası Sim-Pera, yazın sıcağında kısa bir mola vermek isteyenlere taptaze ve doğal lezzetler sunuyor. Sakız Adası’ndan getirilen damla sakızı, Bodrum bahçelerinden toplanan portakal ve mandalinalardan yapılan dondurmaları hem yetişkinlerin hem de küçüklerin vazgeçilmezleri arasında. Vanilya özünden üretilen vanilyalı dondurmanın doğal lezzeti ise keşfedilmeye değer. Rutinden uzaklaşmak, hoş bir mekanda, lezzetle serinlemek isterseniz Sim-Pera’ya mutlaka uğramalısınız.
Devamını oku »Kahvaltıda Peynir Bayramı…
Tüm ailenin bir araya geldiği, özenle hazırlanan bayram kahvaltılarında birbirinden lezzetli peynirler başkahramanları oluşturur. Teksüt’ün yumuşacık kıvamı ve mis gibi süt kokusu ile simitlerinizi zenginleştirecek krem peyniri ve 3 farklı yöresel lezzeti tek pakette buluşturan 3 Lezzet’i enfes bayram kahvaltıları için ideal seçenek olarak ön plana çıkıyor.
Devamını oku »