Ana Sayfa » Etiket arşivi: yöresel yemekler (sayfa 8)

Etiket arşivi: yöresel yemekler

Bayram Sofralarına Hisar İmzası…

Hisar, bayram coşkusunu sofralara taşıyor. Bayram telaşınızda size sağlıklı ve kısa sürede yemek pişirme fırsatı veren sağlıklı pişirme setlerinden, sofranızı eşsiz gösterecek porselen takımlarına, yemek sonrasında sevdiklerinize çay keyfi yaşatacağınız çaydanlık setlerine kadar pek çok ürünle bu bayram da Hisar mutfağınızda ve sofranızda.

Devamını oku »

Kempinski’de Bayram Gelenekleri Canlanıyor…

Sessizliğin, enfes manzaranın ve yeşilliğin eşlik ettiği, Antalya’nın en gözde beldelerinden Belek’te yer alan Kempinski Hotel The Dome, misafirlerine Ramazan Bayramının coşkusunu yaşatıyor… Geleneksel Selçuklu dokusunu çağdaş mimariyle bir araya getirerek, doğal güzelliklerle örülü, yemyeşil bir örtü içinde zarifçe yükselen Kempinski Hotel The Dome, çeşit çeşit eğlenceleri, geleneksel tatları ve farklı sürprizleri ile Ramazan Bayramı için konuklarına doyumsuz bir program hazırladı.

Devamını oku »

Ramazan’a Özel Yöresel Tatlar…

Knorr, iftar sofralarını yöresel tatlarla donatmaya devam ediyor. Üstelik bu yıl Knorr, Knorr şeflerinin özenle harmanladığı çorbalarına Para Para ve Bostan çorbasını da ekliyor. Anneannelerimizin hazırladıkları yumurtalı kesmeyi, yani yöresel adıyla Para Para’yı, Knorr Şefleri sizler için yüzde 100 dana etli köfte, nohut, domates ve zengin baharatlarla harmanladı. Knorr’un diğer yeni yöresel çorbası olan Bostan çorbası ise yaza denk gelen Ramazan ayında zengin içeriği ile …

Devamını oku »

Mantı

Malzemeler: • 2 su bardağı tepeleme un • 3/4 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 150 gram kıyma • 1 çorba kaşığı kıyılmış soğan • Kimyon, karabiber • Kızartmak için sıvı yağ Mantı Tarifi; Unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu sonra da suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra iki …

Devamını oku »

Hünerli Eller Favoreat’te!

Türkiye’nin neresinde olursanız olun Favoreat.com adresi ile hünerli ellerinizden çıkan lezzetler, muhteşem tatlar ve bir o kadar da iddialı sunumlar sizinle, herkese en yakın… Profesyonel ya da amatör olarak yemek yapıyorsanız, iyi bir gurmeyim diyorsanız, el lezzetimin üstüne lezzet yok gibi iddialarınız var ise, Favoreat tam size göre… Dünya mutfağının önde gelen lezzetlerinin tümünün yer aldığı Favoreat’te siz de yerinizi …

Devamını oku »

En Pratik Mantı Pınar’dan…

Pınar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti mantıyı, en kolay ve lezzetli haliyle iftar sofralarına taşıyor; Pınar Kayseri Mantısı ve Pınar Kare Mantı ile iftarlar lezzet şölenine dönüşüyor. 400’er gramlık üstü şeffaf pencereli paketlerde tüketiciye sunulan Pınar mantı çeşitleri, 20 dakikada servise hazır oluyor.

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler: • 500 gram taze asma yaprağı • 4 adet büyük boy soğan • 1,5 su bardağı pirinç • 2 çay kaşığı yenibahar • 2 çay kaşığı karabiber • Yarım çay kaşığı tarçın • 2 çorba kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • Yarım demet nane • 1 adet limonun …

Devamını oku »

Antalya Piyazı

Malzemeler: 2 Su Bardağı Kuru Fasulye 4 Çorba kaşığı Sirke 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yeşil Biber 1 Adet Limon Suyu Yeteri kadar Tuz Yeteri kadar Pulbiber Antalya Piyazı Tarifi; Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.

Devamını oku »

Ali Paşa Pilavı

Malzemesi: • 3 su bardağı pirinç • 1 adet soğan • 250 gram köftelik kıyma • 2 dilim bayat ekmek • Yarım su bardağı un • 3 çorba  kaşığı margarin • 3 adet patlıcan • 2 çorba  kaşığı dolmalık  fıstık • 1 adet büyük domates • 4.5 su bardağı et suyu • Kızartmak için sıvı yağ • 6 dal dereotu Ali Paşa Pilavı Tarifi; Bayat …

Devamını oku »

Mercimekli Çiğ Köfte

Malzemeler: 500 gr. orta bulgur 250 gr. yeşil ve kırmızı mercimek 6-7 adet yeşil soğan yarım maydanoz bir kaşık yağ bir baş soğan iki domates bir kahve kaşığı kırmızıbiber tuz karabiber. Mercimekli Çiğ Köfte Tarifi: Yeşil ya da kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve haşlamaya bırakılır. Bulgur ayıklanır, kepeği savrulup tepsiye konur. Bir tencereye yağ ve doğranmış baş soğan koyulup hafifçe …

Devamını oku »