Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

by Yemek Zevki Editör
20 Haziran 2016
in Yöresel Yemekler
463 30
0
Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

agududırsisi

Agurdıdırşısı – (Ezme fasulye)

(4 Kişilik)

Agurdıdırşısı İçin Malzemeler:

500 gram barbunya fasulye

1 adet büyük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı acıka (olmazsa olmazı)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz (kontrollü olarak ekleyin, çünkü acıkanın tuzu yeterli oluyor)

10 dal taze kişniş

2 dal taze sarımsak

2 adet taze soğan

Agurdıdırşısı  Hazırlanışı:

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Tencereyi iyice ısıtıp sıvı yağ ekleyin. Soğanı ve acıkayı kavurun. Fasulyeyi de ekleyin. Hepsi güzelce özleştiğinde, fasulyelerin üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edin. Fasulyeler iyice ezilecek duruma gelene kadar pişirin.

Kişnişi, taze sarımsakları ve taze soğanı ince ince kıyın. Yeşilliklerin üçte birini süslemek için ayırın.

Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcakken püre ezicisi ile ezin. En son kıydığınız yeşillikleri ilave ederek tatlandırın. Süslemek için ayırdığınız yeşillikleri de üzerine serpin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#Agurdıdırşısı #AgurdıdırşısıTarifi #Ezmefasulye #EzmeFasulyeTarifi #ÇerkezYemekleri #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

 

Tags: AgurdıdırşısıAgurdıdırşısıTarifiÇerkezYemekleriEzmefasulyeEzmeFasulyeTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Çilek Kompostosu

Next Post

Ananas Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ananas Kompostosu

Ananas Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki