Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 9)

Etiket arşivi: yemek zevki

Soslu Antrikot Video

Soslu Antrikot İçin Malzemeler; 6-7 adet Antrikot 1 çorba kş Zeytinyağ Karabiber Kekik Tuz Sosu İçin; 2 çorba kş Un 1,5 su bar Su 2 çorba kş Tereyağ 1 çorba kş Biber Salçası Karabiber Tuz

Devamını oku »

Hacı Sayid’in 2020 Hedefi 80 Şube 

Geleneksel lezzetleriyle Türkiye’nin baklava ustası Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, sektörün ve Hacı Sayid’in 2015 yarıyılını değerlendirdi. Burhan Dinçerler’e göre seçim sürecinin sektöre olumsuz etkisini bayram bereketi bile kurtaramadı. Sektörün önemli markalarından Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, iki bayram arası değerlendirmesiyle gıda sektörünün 2015 yarıyılını ve markanın gelecek hedeflerini anlattı. Burhan Dinçerler, üst üste gelen seçimlerden …

Devamını oku »

Chefschool Mutfağı, Ünlü Şef Arturo Garcia Mogollon’u Ağırladı

Kadir Has Üniversitesi’nin, tam zamanlı bir üniversite sertifika programıyla profesyonel aşçı adayları ile eğitim mutfaklarını buluşturduğu Chefschool, Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı. Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki mutfak okulu Chefschool, 31 Ağustos Pazartesi günü Meksikalı ünlü şef Arturo Garcia Mogollon’u ağırladı, Türkiye’nin en ünlü yemek bloggerları ve lezzet yazarları da Meksika’nın ünlü yemeği Mole Negro’yu bizzat şeften dinleyip, deneyimlediler. …

Devamını oku »

Yüzde Yüz Yerli Üretim “Yogolat Frozen Yogurt” Artık Tüm IKEA’larda

Sağlıklı beslenme trendinin hayatımıza kattığı sağlıklı, lezzetli ve düşük kalorili “frozen yogurt” yıllardır dünyada olduğu gibi Türkiye’de de özellikle sağlığına ve kilosuna dikkat eden 7’den 70’e herkesin ilk tercihlerinden biri haline geldi. Yogolat Frozen Yogurt şimdi de “Dondurulmuş Yoğurt” olarak tüm IKEA’larda satışa sunuldu. İlk kez 1981 yılında Amerika’da üretimine başlanan “Frozen Yogurt”, Avrupa ve Amerika’dan sonra Türkiye’de de sağlığına …

Devamını oku »

Kuzu Etli Bayram Pilavı  

Kuzu Etli Bayram Pilavı  İçin Malzemeler: 50 gram tereyağı 2 su bardağı pilavlık pirinç 1 adet beyaz soğan 200 gram kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı badem içi 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kuşüzümü Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 3 su bardağı et suyu 5-6 dal kıyılmış maydanoz (6-8 Kişilik) …

Devamını oku »

Butcha Steakhouse Lezzetleri Fark Oluşturuyor

İstanbul’da “steakhouse” konseptine yeni bir soluk getiren, açıldığı günden beri damaklarda unutulmaz izler bırakan, sunumlarıyla iştah kabartan “Butcha Steakhouse Butchery & Grill” şarküteri tarafıyla da büyük ilgi görüyor. 2009 yılında başkent Ankara’ya “steakhouse” konseptini getiren, daha sonra rotasını yurt dışına çevirerek Dubai’de de açılan “Butcha Steakhouse Butchery & Grill” benzersiz et lezzetlerini İstanbul’a taşıdı. Butcha Steakhouse Butchery & Grill’in “Lezzet” …

Devamını oku »

Yaş Tarhana Çorbası

Yaş Tarhana Çorbası İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su (6 Kişilik) Yaş Tarhana Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. …

Devamını oku »

Yaş Tarhana

Yaş Tarhana İçin Malzemeler: 700 gram un 250 gram süzme yoğurt 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kırmızıbiber 2 adet büyük boy domates 5-6 adet yeşil biber 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz (1 büyük Boy Kavanoz İçin) Yaş Tarhana Hazırlanışı: Soğanların kabuğunu soyup mutfak robotunda kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde mutfak robotunda kıyın. …

Devamını oku »

Özbek Mantısı

Özbek Mantısı İçin Gerekli Malzemeler 300 gram un 2 bardak su 2 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz İç malzeme: 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan 1 bardak su 350 gram yağsız kıyma (4 Kişilik) Özbek Mantısı Hazırlanışı Yufka içinde et parçacıkları ve özel şekillendirilmiş görüntüsü …

Devamını oku »